Subota, 15 lipnja, 2024

Hercegovina je pomorska zemlja. Hadžić tvrdi da je i Bosna…

Must Read

SARAJEVO – Ministar prometa i veza BiH Damir Hadžić rekao kako bh vlasti neometan izlazak na otvoreno more smatraju zajamčenim pravom te da Veliki i mali Školj i vrh poluotoka Kleka pripadaju BiH.

-Neometani izlazak na otvoreno more našoj zemlji mora biti zajamčeno pravo. To je naše veoma jasno i rezolutno stajalište i to ne može nitko dovoditi u pitanje, rekao je Hadžić.

Neometani izlazak na otvoreno more našoj zemlji mora biti zajamčeno pravo.

Pojasnio je da nema nikakvih dvojbi o tome da BiH pripadaju otočići Veliki i Mali Školj te vrh poluotoka Klek, što je tvrdi, temelj za neometan izlaza BiH u međunarodne vode.

-Što se nas tiče, ni na koji način ne dovodimo u pitanje gradnju Pelješkog mosta, koji i jeste jedan od motiva za rješavanje ovog problema, dodao je Hadžić.

Ocijenio da vlasti u Hrvatskoj pokazuju ozbiljnu volju za dogovor ne isključujući niti međunarodnu arbitražu u slučaju da se zakomplicira ratifikacija.

-Ne tražimo nikakve ustupke. Vjerujemo u spremnost, racionalnost i sposobnost vlade Hrvatske da ovo pitanje riješi, a mi se nećemo libiti da iskoristimo sva raspoloživa pravna sredstva da dokažemo da otočići pripadaju BiH i da je ovaj arhipelag potvrda da je BiH jednako pomorska zemlja kao i Hrvatska, rekao je Hadžić.

Po njegovim riječima HDZ u Hrvatskoj prikuplja jeftine političke poene osporavajući ratifikaciju sporazuma o granici te je izrazio sumnju da će sporazum o granici Tuđman-Izetbegović iz 1999. ratificirati zbog protivljenja ove stranke.

-Tomislav Karamarko i Vladimir Šeks čak iskrivljuju istinu pričajući o kojekakvim zabludama. HDZ Hrvatske sigurno će i dalje koristiti sva raspoloživa sredstva da ovo pitanje što više ispolitizira i tako prikupi jeftine političke poene, rekao je Hadžić.

Podsjećamo, pojedini hrvatski mediji objavili su kako su hrvatskoj Vladi zgranuti su nediplomatskim istupom ministra prometa BiH Damira Hadžića koji je u Zagrebu otvoreno upozorio Hrvatsku da ne gradi Pelješki most bez suglasnosti BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -