Published On: Ned, ruj 3rd, 2017
#3rd | By Desk

Hercegovačke framašice s. Marija Brigita Bošnjak i s. Marija Janja Dragičević pristupile redu klarisa

Svetom Misom u 11 sati u Brestovskom, održan je obred oblačenja i ulazak u novicijat bivših framašica s. Marije Brigite Bošnjak i s. Marije Janje Dragičević.

Svetu Misu predvodio je fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene s još desetak svećenika.

Ono što nas posebno raduje je da su sestre bivše framašice kojima je Frama pomogla u razlučivanju poziva. Neka ih na ovom putu prati zagovor našeg serafskog oca sv. Franje.

U samostanu sv. Klare na Brestovskom 2. rujna 2017. godine pod svečanom svetom Misom održano je redovničko oblačenje dviju sestara. Postulantice, Anamarija Dragičević i Brigita Bošnjak, obukle su odijelo sv. Klare te prigrlivši redovnički život postale s. Marija Janja od Srca Isusova i Marijina i s. Marija Brigita od Križa Kristova. Sestre su tako ušle u razdoblje novicijata koje će trajati dvije godine.

Misno slavlje predslavio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, u koncelebraciji osmorice svećenika. Provincijal je u propovijedi istaknuo važnost istinskog življenja redovništva i onoga što ono predstavlja, te kako iza vanjštine redovničkog odijela treba stajati i gorljivo redovničko srce koje će osvajati duše za Krista. Srdačno druženje s obitelji i prijateljima nastavljeno je u dvorani sestara i popraćeno radosnim razgovorom i pjesmom. Svi prisutni poželjeli su novakinjama Božji blagoslov, mir i ustrajnost.

/bosnasrebrena.ba/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x