Published On: Uto, pro 23rd, 2014

HERCEGOVAČKA AUTOCESTA: Povezuju se Počitelj i Međugorje

JP Autoceste FBiH doo Mostar u petak je objavilo međunarodni poziv za dostavu aplikacija u postupku pretkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Međugorje.

Poziv će biti otvoren do kraja siječnja 2015. godine.

” Na ovoj poddionici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru Vc koji je dug 975 i visok 85 metara, s monolitnim stupovima te rasponska konstrukcijom među stupovima od 147 metara. Most se nalazi sjeverno od grada Počitelja na poddionici autoceste Koridora Vc Počitelj – Međugorje i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste”m izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Poddionica Počitelj – Međugorje je ukupne dužine deset kilometara. Sredstva za izgradnju ove dionice obezbjeđena su iz sredstava Europske investicijske banke (EIB).

Ugovor za izgradnju i nadzor nad izgradnjom ove dionice potpisat se u prvoj polovici slijedeće godine. Rok za završetak izgradnje autoceste na Koridoru Vc poddionica Počitelj – Međugorje je 30 mjeseci.

To je nastavak izgradnje novog investicijskog ciklusa autoceste na Koridoru Vc ukupne dužine 80 kilometara.

Izgradnjom ove poddionice povezuju se Počitelj – Međugorje s granicom s Hrvatskom, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare