Published On: Sri, lip 9th, 2021
#3rd |

Herceg u posjeti: Što se radilo u Stocu

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik u županijskoj skupštini, Nevenko Herceg, s ministrima Donkom Jovićem i Stjepanom Krasićem, boravio je u radnoj posjeti Općini Stolac.

Posjeta je započela susretom sa Stjepanom Boškovićem, načelnikom Općine, Kazimirom Ragužem, dopredsjednikom Općinskog vijeća, te Marijom Bošković i Đurom Prkačinom, zastupnicima u Skupštini HNŽ.

Vlada HNŽ-a priopćila je da je tijekom sastanka istaknuta dobra suradnja Općine i Županije.

”Posebno je istaknut projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava ‘Dubravska visoravan’ koji dijelom obuhvaća i općinu Stolac, kao i  poboljšanje prometne infrastrukture s posebnim naglaskom na izgradnji magistralne ceste Stolac – Neum”, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Naglašene su, kako se dodaje, i aktivnosti koje se u Stocu provode u sklopu Projekta energetske učinkovitosti, obnove, izgradnje i rekonstrukcije javnih objekata u HNŽ.

 - Herceg u posjeti: Što se radilo u Stocu

Foto: Vlada HNŽ /

”Spremnost za suradnjom s općinskim strukturama vlasti, a na dobrobit svih građana Stoca, na konkretan način pokazali smo brojnim aktivnostima, poput odluke kojom je izgradnja magistralne ceste Stolac – Neum proglašena projektom od javnog interesa za našu županiju, ali i kroz niz drugih projekata iz područja vodoprivrede, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, pri čemu posebno mislim na Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba. Na osobit način ponosni smo na Projekt energetske učinkovitosti u sklopu kojega smo obnovili brojne javne objekte na području HNŽ. Nakon obnove škole u Crnićima i izgradnje školske dvorane, izdvojili smo pola milijuna KM za ‘utopljavanje’ zgrade srednje škole u Stocu”, kazao je premijer i zastupnik Herceg koji je s domaćinima posjetio osnovnu i srednju školu, te JU Radimlja.

Dodao je kako je Vlada HNŽ-a na sebe preuzela i obvezu financiranja prijevoza učenika.

Naglasio je kako će Vlada nastaviti podupirati manifestacije koje su od značaja za Općinu, kao što su: srednjovjekovni sajam Stolačka tarča te sajam Hercegovački plodovi Mediterana.

Vlada je objavila kako je stolački načelnik Bošković zahvalio Hercegu ”na posjeti, potpori i razumijevanju koje iskazuje za potrebe Općine Stolac, izrazivši uvjerenje u to kako će se dobra suradnja, s ciljem realiziranja ključnih općinskih projekata, nastaviti”.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x