Published On: Sri, srp 20th, 2022

Herceg na obilježavanju Dana Grada Stoca

U povodu obilježavanja Dana Grada Stoca i blagdana njegova zaštitnika sv. Ilije, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg je sinoć na svečanom prijemu kazao kako Stolac uvijek ima svoje mjesto u strateškim i razvojnim promišljanjima i planovima županijske Vlade.

Kazao je kako se u Stocu uvijek osjeća lijepo i ugodno, ali da ga ovo povijesno mjesto, Radimlja, uvijek iznova ispuni jednom posebnom energijom, jednim posebno lijepim osjećajem ponosa i pripadnosti.

“Upravo u tom duhu, duhu pripadnosti i zajedništva, raduje me što sam počašćen pozivom da vam osobno čestitam Dan Grada Stoca, prvi otkako je Stolac službeno postao gradom, a jednako iskreno i blagdan zaštitnika stolačke župe, sv. Ilije Proroka”, kazao je Herceg.

Predsjednik Herceg je naglasio kako Stolac uvijek ima svoje mjesto u strateškim i razvojnim promišljanjima i planovima Vlade HNŽ-a.

“Našu stalnu otvorenost i spremnost za suradnjom s gradskim strukturama Stoca na konkretan smo način pokazali i u svibnju ove godine kada smo donijeli odluku kojom je izgradnja nedavno otvorene magistralne ceste Stolac – Neum proglašena projektom od javnoga interesa za HNŽ. Ta cesta će, kao i niz drugih razvojnih i infrastrukturnih projekata koje smo pomogli i pomažemo, od vodoprivrede, zdravstva i socijalne skrbi do prosvjete i svih drugih segmenata života i rada, preobraziti vašu i našu sredinu nabolje i na korist naraštajima koji dolaze. Bili smo i ostali uz vas i u onim teškim trenucima kada je Stolac, nažalost, posebno tragično osjetio posljedice nedavnoga potresa. Hvala i ovom prigodom svim našim prijateljima koji su nam pokazali ljudskost i potporu kada nam je to trebalo”, poručio je Herceg.

Čestitao je gradonačelniku Stoca Stjepanu Boškoviću i njegovim suradnicima na predanom radu kako bi stolački kraj postao još ugodnijim mjestom za život, kako bi se infrastrukturno, prometno, turistički i na svaki drugi način razvijao. Herceg je ocijenio kako su rezultati na terenu više nego uočljivi.

Iskazao je spremnost da se zajedničkim naporima općinske i županijske vlasti nastave aktivnosti kojima će se stvoriti preduvjeti za još veći prosperitet u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare