Published On: Pet, ruj 28th, 2012

Herceg Bosnom kroz gradove

mostar

Srpanj i kolovoz su mjeseci godišnjih odmora i vrijeme koje tisuće Hrvata iz Posavine i istočne Slavonije provodi na prelijepim plažama hrvatskog mora u Dalmaciji. Većina „turista“, ne poznavajući ceste od Dalmacije do Posavine kroz Herceg Bosnu, odlučuje se za skuplje i duže putovanje hrvatskim autocestama.

Svima onima koji žele da uštede na troškovima putovanja, a da pritom upoznaju ljepote i kulturnu baštinu Herceg Bosne, Posavski obzor preporučuje dvije „turističke“ rute potovanja od Dalmacije do Posavine/Slavonije.

Prva ruta:

Dalmacija – Livno – Kupres (posjetite najveću crkvu u BiH) – Jajce (preporučujemo posjet Podmilačju) – Vitez (preporučujemo jednodnevno zadržavanje i posjet samostanima u Fojnici, Kreševu i Kraljevoj Sutjesci (iskoristite priliku i posjetite Bobovac), kao i posjet Kiseljaku i Varešu) – Žepče (odlična priliku za posjet Kondžilu ili Usori) – Posavina.

herceg_bosna_krajolik

Druga ruta:

Dalmacija – Čapljina – Međugorje – Mostar (preporučujemo noćenje u Međugorju ili Mostaru) – Rama (jednodnevno zadržavanje na Ramskom jezeru i posjet samostanu Šćit) – Uskoplje – Travnik (svratite u Novu Bilu i kupite Vlašićki sir) – Vitez – Žepče – Posavina.

ramski_kriz

Ove rute su vrijedne svakog prijeđenog kilometra (znam iz osobnog iskustva). Umjesto „pečenja“ na suncu i razgledanja golišavih turistica, upoznajte Herceg Bosnu!

ljepota_herceg_bosne

Sretan put!

S. Sirotanović / Posavski obzor

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare