Published On: Čet, velj 14th, 2013

HERA PISALA MOONU: Ako vam se Budimir toliko sviđa, vodite ga sa sobom u USA. Nama nikad i nije trebao…

HERA, hercegbosanska republikanska alternativa, antiteroristička gerilska skupina osnovana kao odgovor na terorizam države BIH nad Hrvatima u njoj oglasila se povodom još jednog pokušaja Patricka Moona da Živku Budimiru osigura posao. Priopćenje prenosimo u cijelosti.
Poštovani g. Moon, ne razumijemo što vam je toliko skrivila ova zemlja  pa da u njoj nastojite stalno produljiti vladavinu kaosa. Niti nam je jasno po čijem nalogu radite. No teško je za povjerovati da američka politika u našoj zemlji, u kojoj je kriza ionako na vrhuncu želi  izazvati novu eskalaciju političkih sukoba, posljedično i nekih drugih. Ako to činite onda javno istupite s informacijom za koju državu to radite budući da zadnjih mjeseci više djelujete kao veleposlanik Turske nego veleposlanik SAD-a.
HERA ne razumije zašto Njegova Ekselencija  toliko inzistira da Živko Budimir ostane na predsjedničkoj plaći. Naše tajne službe tvrde da vam se na marendi u Washingotnu  žalio kako ima kredit od 4000 US$ mjesečno i kako mu je potrebna još godina dana da ga otplati, međutim Živko Budimir je, za vašu informaciju Vaša Ekselenciju,  vlasnik čak dviju mirovina, jedne u kunskim a druge u konvetibilnim novčanicama,  iz dviju svojih država i materijalno je jako dobro zbrinut. Osim toga on sadi, cijedi  i prodaje višnje po Čitluku pa smatramo kako je došlo vrijeme da prestane cijediti vlastiti narod od kojeg se za vlastitu dobrobit odmetnuo. Doduše nešto slabije obilazi te zasade , no njegov najamni radnik Pepi tvrdi da višnje dobro rastu.
HERA  smatra, ukoliko vi gajite posebne simpatije i strasti prema Budimiru, Vaša Ekselencijo, moramo reći da baš i nemate nekakav ukus, bez namjere da uvrijedimo gđu. Moon koja je pristojna i zgodna žena, naša prava Slavenka Poljakinja, no mi kao gay frinedly organizacija ne osuđujemo vaše sekusalne sklonosti, tek smatramo da svoje seksusalne apetite i frustracije ne trebate prenositi na političku scenu ove zemlje. Nije dobro  miješati privatne afinitete sa profesionalnim obvezama i nije dobro za vas osobno i za vašu karijeru da centrala u Washingtonu čita o tome kako njen ugledni diplomat flertuje ili nedaj bože čini štogod drugo nećudoredno s isluženim političarem u nekoj tamo prljavoj Bosni.
HERA je spremna, ako vam je g. Budimir toliko bitan i sladak, i uporno želite biti blizu njega,  ponuditi prostorije svojih ćelija u Sarajevu kao mjesta vašeg zajedničkog intimnog druženja, no tražimo da ta druženja ubuduće obavljate na privatnoj umjesto na državno diplomatskoj razini i da ne odate naše tajne lokacije u Sarajstanu nikome. Kupit ćemo Vam kokice i soka, prigušiti svjetla i pustiti Pink Floyd.
HERA će o svom trošku, i sa svojim snagama, a uz pomoć gerilske braće iz EZLN-a osigurati nakon vašeg povratka u SAD , za koji se nadamo da će se dogoditi koliko je sutra, prijenos te ekološki svjesne i   biorazgradive mase zvane Živko Budimir u Vašu zemlju, te smo ga spremni skladištiti kako i gdje Vam odgovara. On je znate dosta pogodan za igranje, jedan dan je nasmijan drugi dan je ljut, jedan dan je Hrvat, drugi dan je Bošnjak. Može Vam glumiti kauboja, može raditi dosta operacija i zabavna je igračka. Kao Tamagochi. Samo ga trebate redovno hraniti da ne rikne.
HERA traži od vas, Vaša i Naša Ekselencijo,  da prestanete s privatnim igrama i javnom perverzijom, te da vašu intimu pokušate nekako zadržati za sebe, i ukoliko ne želite raditi častan posao koji Vas je pripao, da konačno prestanete sramotiti svoju zemlju, inače uglednu  i prijateljsku naciju  našim narodima i narodnostima u BIH i taj posao prepustite nekome ozbiljnijem.
Tiocfaidh ár lá l Naš dan dolazi! –  stoji na kraju priopćenja HERE.
 
 
*Napomena: Tekst je aktivistička intervencija