Published On: Uto, kol 10th, 2021

Helez htio podržati “Velež”, pa obukao dres kluba iz Austrije!?

Veliki uspjeh hercegovskih “Rođenih” u Europi učinio je klub slavne tradicije – kojemu je prije samo pet –šest godina prijetio nestanak – jednim od najpopularnijih sportskih kolektiva u ovom boljem dijelu FBIH.

Mnogi navijaju za Zrinjski, Široki, Sarajevo, Željezničar i klubove u gradovima iz kojih dolaze, ali “Velež” gotovo svugdje vole.

Svjedoče o tome i poruke od Bihaća, preko Tuzle do Hercegovine…

To je nerijetko mamac za političare iz susjedne agresorske Bosne koji objavama na društvenim mrežama nastoje iskoristiti pogodan trenutak i za svoj PR.

Međutim, nerijetko to završnu nes(p)retno. Tako je bilo sa Zukanom Helezom, potpredsjednikom SDP-a i državnim parlamentarcem, bivšim federalnim ministrom za boračka pitanja, koji je na Facebooku i Twitteru objavio fotografiju u crvenom dresu, uz citat “Veležove” čuvene himne koju je otpjevao Željko Samardžić.

“Crveni, crveni, Velež živi u meni”, piše Helez.

Nesreća je jedino što je Helez umjesto “Veležovog” s petokrakom obukao dres sa grbom slavnog austrijskog kluba “Rapida”!?

Možda je Helezova deviza da je svaki PR dobar, pa makar bio i negativan. Istina, te svojim “nastupom” na društvenim mrežama uspio je izazvati različite komentare i podsmijehe.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x