Published On: Čet, velj 28th, 2013

HDZBiH razočaran jer Gotovina nije počasni građanin Bihaća

‘Izražavamo duboko iznaneđenje i razočarenje na odluku Komisije za odlikovanja i priznanja općine Bihaća potom i odluke OV Bihać da odbije prijedlog HDZ BiH i Udruga HVO -a Bihać (Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a Bihać, Udruge nositelja najvišeg ratnog odlikovanja HVO-a “Red Hrvatski trolist, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Bihać i Udruge oboljelih pripadnika HVO-a “Jednakost” Bihać) da se za počasnog građanina Bihaća proglasi generalk Ante Gotovina”, objavio je Općinski odbora HDZ BiH Bihać i Županijski odbor HDZ BiH Unsko sanske županije
U priopćenju za javnost naveli su kako smatraju da je general Gotovina osoba koja je svojim osobnim angažmanom tijekom rata zajedno s pripadnicima 5.korpusa ARBiH , HVO Regije Bihać i MUP-a dala veliki doprinos u obrani i deblokadi Bihaća.
‘S druge strane nama u HDZ BiH nije poznata bilo kakva zasluga gospodina Mire Lazovića kada je u pitanju doprinos Bihaću i Bišćanima u proteklom razdoblju pa stoga nam nije ni jasna odluka OV Bihać da isti bude proglašen počasnim građaninom općine Bihać”, navodi se u priopćenju.
Dodali su kako je ”zapanjujuća činjenica” da su aktualni predsjedavajući OV Bihać Roman Jurić i njegov stranački kolega Marijan Mihić koji je uz to i predsjednik HVIDR-a Bihać i član Komisije za općinska priznaja i odlikovanja općine Bihać također bili protiv prijedloga da se general Ante Gotovina proglasi počasnim građaninom Bihaća.
Da posjetimo da su uvažena gospoda su.11. i 17.11. 2012.godine povodom haške oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču u MZ Žegar organizirali javnu proslavu ovog čina uz hvalospjeve i isticanja nemjerljivog doprinosa generala Ante Gotovine u obrani i deblokadi Bihaća. O kakvom je cinizmu riječ cijenite sami”, navode iz gradskog i županijskog HDZ-a BiH.
U priopćenju se dodaje kako zbog svega navedenog HDZ BiH preuzima na sebe obvezu da svake godine, a povodom Dana općine Bihać predloži generala Antu Gotovinu za počasnog građanina Bihaća.
Smatramo kao i većina našig sugrađana da general Gotovina zaslužuje ovo priznanje našeg Bišća”, navodi se u priopćenju.