Published On: Sub, svi 21st, 2022

HDZBIH JOŠ NE SHVAĆA PLENKOVIĆEVU IZDAJU: U Brusselsu će BH Hrvatima velikodušno biti ponuđeni SDA ultimatumi kao “kompromisno” rješenje

Lider HDZ-a Dragan Čović rekao je danas da će biti održan još jedan sastanak političkih aktera, vjerojatno u Bruxellesu, kako bi se pokušala riješiti otvorena pitanja u BiH.

Ovo je kazao nakon sastanka s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom koji je jutros održan u rezidenciji Izaslanstva EU u Sarajevu, a kojem su prisustvovala izaslanstva HDZ-a i SDA.

“Drago mi je da sam danas imao priliku razgovarati s Charlesom Michelom i ostalima kolegama na temu odnosa u BiH kako bismo na neki način stavili BiH opet u fokus europskih integracija, našeg europskog puta i kandidatskog statusa. S te strane sam se zahvalio na inicijativi da se ti sastanci održe”, rekao je Čović.

Dodao je da se čini da su svi pripravni da se napravi još jedan iskorak prije sjednice Europskog vijeća.

“Hoće li to biti sastanak u Bruxellesu vidjet će se, to treba zakazati netko od njih, a kako bi napravili jednu mapu puta kada je u pitanju europski put BiH, u koji bi se stavila jedna dinamika svega što trebamo uraditi da imamo europsku perspektivu ponovno u svojoj političkoj agendi”, naglasio je.

Dodao je da su kazali da će učiniti sve da se stabiliziraju politički tijekovi u BiH s obzirom na to da je politička kampanja krenula.

“Što se tiče hrvatske strane, kazali smo da ćemo u tim daljim pregovaračkim aktivnostima oko definiranja mape puta morati otkloniti one nepoznanice koje se tiče implementacije izbornih rezultata, ali u osnovi na te razgovore će ići oni koji mogu za stolom donositi odluke, praviti zaključke, tako da olakšamo predsjedatelju Vijeća u njegovoj nakani da BiH ponovo dobije svoje mjesto kada je u pitanju kandidatski status”, rekao je Čović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je da Izborni zakon teško može biti dogovoren u ovih pet mjeseci do izbora, kada to nije učinjeno u posljednje dvije godine.

“Ali mi smo inzistirali na tome da riješimo pitanje onih definicija popune Doma naroda koje je Ustavni sud stavio izvan snage i to će se svakako morati riješiti. Ne može se ići u izborni proces da ne znamo kako ćemo implementirati izborne rezultate. Sastanci će biti usmjereni ka tome kako stabilizirati odnose u BiH i olakšati ovu političku situaciju”, pojasnio je Čović./HMS/

PODSJEĆAMO:

Izetbegović je razgovore o vraćanju ustavne snage Domu naroda uvjetovao ubijanjem te iste snage. Korumpirani “partneri” Brusselsa i Plenković niti jednom mu nisu zaprijetili sankcijama ili ga upozorili da ismijava suštinu razgovora i samu srž presude Ustavnog suda.

Zamislimo kao primjer da se neka komisija BH države sastane da razgovara s Izetbegovićima o ugovoru Islamske zajednice s državom a kontra kao uvjet svih razgovora predloži ukidanje Islama i zabranu rada vjerskih zajednica.

Nadalje zašto OHR nije donio uredbu da ukoliko ne dođe do dogovora o načinu popune Doma naroda, svaki narod ponaosob u FBIH bez prisustva drugog il trećeg, sam odlučuje kako će popuniti svoj klub. Baš onako kako stoji u presudi Ustavnog suda BIH: “jedni drugima ne smiju nametati predstavnike u te klubove”

guest
96 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

dole Udruženi Zločinački Pothvat uk-amera i maoča-reis-sda zlotvora protiv hrvata!
smrt islammofašizmu, sloboda hrvatima i europskoj herceg-bosni!

Joz
Joz
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Jedino uzp je bilo spasavanje 500 000 muslimana bi hr hotelima na obali.

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  Joz
1 mjesec prije

Zašto Hrvatska daje muslimanima iz BiH poslove na hrvatskoj obali? Oni u BiH ne mogu ni za 300 KM raditi? I zašto osobe imena Meho, Suad I slično hodaju sa hrvatskim putovnicama? Oduzeti im državljanstvo RH hitno. I uzeti državljanstvo RH supruzi i kćerki Željka Komšića-Sabina i Lani. A on ga ionako nema.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gost
1 mjesec prije

Idu sad vize lagano i oduzimanje putovnica

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

HRHFOSNA

New Turac
New Turac
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

fosna ti je jedna jedina

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  New Turac
1 mjesec prije

tzv. bosna je jAdna i Sjebbena.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  New Turac
1 mjesec prije

Nije fosna, nego basna.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

“Po pravu prve bračne noći onda ste vi naši potomci thurska otpad” >>
ti se hvališ izZLAmmističkim teroorrom i genociddom 500 godina provođenim nad kršćanima nekadašnje bosne koji nistu HTJELI IZDATI SVOJU VJERU i postati velleizzdajničke potturrice. zašto se moji nisu htjeli potturčiti nikad nećeš shvatiti, jer nemaš karaktera. poslije kukaš kad ti general ratko vrati samo mali dio VAŠEG GENOCCIDNOG DUGA počinjenog nad kršćanima. jedino rješenje za vas je IZzgGON U TURSKU, za sva vremena!

Nije Jozo
Nije Jozo
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Svaka firma u Širokom puna muslimana a naša mladost putem Njemačke. Toliko o našem Hrvatovanju.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Nije Jozo
1 mjesec prije

Lajk

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Da imamo imalo obrza i ljudskost poslje svega sta nam je priredio Covic i ova dva kenjca iz Hrvatske,Plenkovic i Grlic,hrvatski narod bi trebao da ne glasa a pogotovo da ne glasa za Covica ako se kandiduje,jer stvarno sad je poslje svega i sljepcu jasno da je nama isto predstavljao nas Covic ili Komsic,prokletstvo,a svakako bi covicu dekretom treba zabraniti da se kandidira.Kakve mi imamo prevarante i izdajice to povjest nije zabiljezila za jedan narod,po procjeni od 100 hrvata 95 ih je spremno izdati nacionalni interes,i zamisli kakva stoka ide i moli se Bogu i ide nedeljom na misu,katastrofa.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Tako je treba Čoviću zabraniti a birati našeg Željku…I ići redovno u džamije-naše kasarne, a munare su naši topovi.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Marko
Marko
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

herceg bosna je ugašena , umrla sa bobanom, šupkom i tuđmanom, ne može imati slobodu nešto što ne postoji ni sad ni nikada, popujna doma naroda to će CIK odraditi to nije problem , ostalo ne znam,
čović mora ići ovo mi izgleda ko daj ŠTA DAŠ

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Mater izdajnicku.

Nino
Nino
1 mjesec prije

rješenje je građanska federalizacija – ili devolucija (prijenos ili delegiranje vlasti na nižu razinu, posebno od strane središnje vlade na lokalnu ili regionalnu upravu, prim.prev) ako mislite u britanskim terminima. Ovo je ideja koja se vrti okolo već neko vrijeme, a predložio ju je bivši veleposlanik BiH u EU i NATO-u Vitomir Miles Raguž

Nino
Nino
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

suštini to bi uključivalo jedinice koje pokrivaju područja s etničkom većinom gdje bi izbori bili “građanski” – to jest svakoga bi se moglo izglasati u Predsjedništvo bez obzira na nacionalnost, vjeru ili bilo što drugo. Na konferenciji u prosincu 2020. godine, koju su organizirali Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pod nazivom „Ostavština mira – 25 godina Daytonskog mirovnog sporazuma“, profesor Brendan O’Leary sa Sveučilišta Pennsylvania iznio je prijedlog kako bi to moglo funkcionirati. Postojala bi trenutna Republika Srpska, „kanton“ koji pokriva područja s hrvatskom većinom i izborna jedinica za bošnjačka područja. Za ljude se moglo glasovati bez obzira na njihovo podrijetlo – ta područja ne bi bila isključivo hrvatska, srpska ili bošnjačka.

Nino
Nino
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

U biti, to bi uključivalo jedinice koje pokrivaju područja s etničkom većinom gdje bi izbori bili ‘građanski’, odnosno svakoga bi se moglo izglasati u Predsjedništvo bez obzira na nacionalnost, vjeru ili bilo što drugo”, ističe on. Gallagher smatra da bi EU trebao najozbiljnije razmotriti ovaj koncept kao izlazak iz krize u BIH.

Nino
Nino
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

Federalizacija nudi put naprijed. Ne treba se bazirati na tri jedinice, moglo bi ih biti i više, ako se građani slože. Bilo bi problema – bi li Srbi to prihvatili? Mogli bi, ako bi to značilo da će njihov entitet ostati i time dominacija Sarajeva ne bi više bila moguća. Bošnjaci bi bez sumnje kao rješenje više voljeli centralizaciju, ali se dva druga naroda nikada ne bi složila. Ovaj pristup bi zaštitio Bošnjake umirujući druge dvije zajednice, ali ujedno znači da bi mogli imati manje antagonističke odnose sa svojim susjedima. Neki bi mogli reći da bi ovo bio treći entitet za Hrvate, koji bi se, zajedno s Republikom Srpskom, mogao odcijepiti. Međutim, to bi se u nekom obliku moglo dogoditi i u ovom trenutku zbog antagonizma prema Sarajevu. Umjesto uspostavljanja politike za sprečavanje razdvajanja koja ionako već postoji, politika bi se trebala usredotočiti na integraciju, tj. što se može učiniti kako bi se zajednice ponovno okupile. Brian Gallagher

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

Sa muslimanima zivota nema.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Nažalost to je istina. Međutim postavlja se logično pitanje kako se od istih rastati, a da ne dođe do rata, a još je teže pitanje kako riješiti pitanje Hrvata središnje Bosne koji se de fakto nalaze u muslimanskom okruženju? Za Hrvate bi bilo najbolje rješenje treći entitet u diskontinuitetu koji bi davao sigurnost Hrvatima od muslimanske dominacije, a muslimanima bi davao sigurnost da se takav entitet neće odcijepiti. Na žalost muslimani ne žele takvo rješenje, nego žele potpunu dominaciju nad Hrvatima dok se i posljednji Hrvat ne iseli iz BiH. Na taj način oni zazivaju novi rat koji ćemo morati prihvatiti, ako ne želimo nestati iz BiH.

anonimno
anonimno
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Niti je bilo zivota sa njima.Sve je bila laz i obmana.Bez teceg je selidba.

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Lajk

Chevrolet
Chevrolet
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Tesko

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

Odcjepljenje trećeg entiteta je muslimanska mantra u cilju da se Hrvatima ne da entitet. Etnička mapa Hrvata u F BiH je takva da bi taj treći entitet morao biti u diskontinuitetu, a što bi bila glavna garancija da se takav entitet ne može odcijepiti sve i da hoće. Kako odcijepiti dijelove središnje Bosne gdje Hrvati žive kada se ti dijelovi fizički ne dodiruju s Hercegovinom i RH?

Nino
Nino
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Bosnjaci tromedju livno – z.mostar- capljinu bi odmah prepustili Dalmaciji.

Nino
Nino
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

rješenje je građanska federalizacija – ili devolucija (prijenos ili delegiranje vlasti na nižu razinu, posebno od strane središnje vlade na lokalnu ili regionalnu upravu, prim.prev) ako mislite u britanskim terminima.  Ukratko ako bi hrvatski megakanton izvrsio devoluciju to je provodjenje odluke sejdic – finci.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

Ne budi budala Dalmaciju od Bosne ste dali AU MONARHIJI…ONA PRIPADA VELIKOJ BOSNI…OD VRSARA DO IZA NOVOG PAZARA…

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Potpisujem, ali mrznja je na veliko prisutna.
Koja je ugrozenost bosnjackih nacionalni interesa hrvatski tv kanal.Ako netko zna da mi odgovori…Hvala…

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
1 mjesec prije

Eto i ja se pitam koja je ugroženost bošnjačkih nacionalnih interesa novi izborni zakon pa su uložili veto.
Znači oni su ugroženi zato što nama ne bi mogli birati predstavnike!
Koja perverzija

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Lola
1 mjesec prije

Radi svega toga i mrznje prema drugom sto je sovinizam nevidim suzivot.Nacionalizam je pozitina stvar.Volim svoje, a tudje ne mrzim, ali sovinizam je opasan.Volim svoje , a mrzim sve sto je tudje.Radi svega toga najbolje je razlaz po gruntu.

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Nije mi jasno, kako vam svima nije više jasno da muslimani ne žele nikakav dogovor s Hrvatima.
Da su oni imalo moralni i normalni ne bi im na pamet palo da podvalama biraju drugima predstavnike na svim nivoima vlasti.
Da su moralni i normalni, ne bi bilo potrebe ni za novim izbornim zakonom, svak bira svoje i gotovo.
Izborni zakon treba samo nama Hrvatima da spriječimo ovo šta rade.
I od dogovora o izbornom zakonu nema ništa.
Visoki predstavnici su svojim odlukama razbucali dejtonski mirovni ugovor ali na štetu samo Hrvata.
Ovi su dobili krila i rade to što rade.
Da im ponudimo rješenja konsocijacije, diskontinuiteta, kontinuiteta, njih ne zanima ništa, hoće vlast samo za sebe, eto možda bi nam dali da se nešto pitamo po mjesnim zajednicama.
Hoću samo reći da s njima dogovora nema.
Nije ga bilo ni u ratu a ni do danas, sve što dogovore i potpišu sutra ponište.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Nino
1 mjesec prije

Ja to i tvrdim da ce se u terminu pokusati ubjediti Samoproglaseni bošnjački VO ili vol tzv
Bake da mu se uvali HRHFOSNA I DA SE VO PROGLASI KONJEM PA CE PA CE HAZU IZ ZAPADNOG MOSTARA UZP SVEUCILISTA UZ PODRSKU HAZU IZ ZAGREBA UMJESTO VOLUSIJA TERMINA UVESTI TERMIN DEKONJUSIJA ..BOSNA I GRADJANI BEZ KONJA I VOLOVA DA IZGLEDA TAKO…ETO DOBAR NAUCNI TERMIN IZMISLILA RVACKA UZP SOCIOLOGIJA..DEVOLUSIJA I DEKONJUSIJA BOSNE I BOSNJAKA…

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Bezzubi pripadniče balkanskih sunita, Dalmacija i Bosna su regionalni nazivi imenovani od Rimljana . Jedno po plemenu Dalmata dobilo ime ,a drugo po ilirskim riječima za rijeku. Hehehe i kažu bezveze onolike viceve o intelektu Muje i Hase i Fate prepričavali od Vardara pa do Triglava.😂😂😂😂

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Pratim situaciju na BH političkoj sceni od trenutka kada je Sejdo Komšić prvi put izabran za hrvatskog člana Predsjedništva. Tada su Turci uporno opovrgavali da su glasali za Sejdu. Nakon što Sejdo izabran drugi put, tada su Turci ponovno negirali da su oni izabrali Sejdu. Međutim kada su vidjeli da mi Hrvati samo lajemo, a ne ujedamo, da MZ šutke prelazi preko tog, Turci su se toliko osilili da sada otvoreno priznaju da su nam oni nametnuli Sejdu. Da stvar bude još gora, Turci su najavili da će nam na jesen ponovno nametnuti Sejdu, ali ne samo Sejdu nego i dovoljan broj halal Hrvata u klub Hrvata DN. Mi nakon svega umjesto da blokiramo sve što se može blokirati vezano za BiH, naše “velike vođe” iz HDZ-a pričaju o mapi europskog puta BiH. Jadno da ne može biti jadnije. Ne znam samo tko za ovakve političke kukavice može glasati?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

tko za ovakve političke kukavice može glasati? —–
kakav narod, takve i “vođe”!

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Mislim da je ovo svrsena stvar i od strane MZ.
HDZ ovci se kupe i idu u Zagreb ili Dalmaciju.
Prokler im nio svaka ukradena marka ili Euro.
Bosna postaje po drugi put Otomanska, ali ni muslimani nece imati srece u ovom.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
1 mjesec prije

Bolestan si od mržnje nije BOSNA za tebe

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Djikane i nije Bosna za mene tu si u pravu, ali nemam mrznje.Za mene je Schwizerland.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Ti PORVACENI bošnjo katoličke crkve izdajice glasao ili ne glasovao nemaš ništa kao ni ja da li je Komsic ljiljan ili cirilo…jedino bi se prije sa cirilom sukobio sa thurcima i islamistima, curi ti pljuvacka mržnje….pa što čekaš…ja da mrzim nekoga ja bih ga odmah…

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Šaćire, više bih volio biti Rom nego tzv. bošnjak. Romi su narod, pa kakvi su takvi su, dok su tzv. bošnjaci nakupina izdajnika, kvislinga, kolaboranata i konvertita iz vremena Turaka. Sami sebe ste smatrali i nazivali Turcima gotovo 500 godina, dok smo vas mi nazivali kolokvijalno potturiccama znajući da od nas potječete.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Po pravu prve bračne noći onda ste vi naši potomci thurska otpad

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

“Po pravu prve bračne noći onda ste vi naši potomci thurska otpad” >>
ti se hvališ izZLAmmističkim teroorrom i genociddom 500 godina provođenim nad kršćanima nekadašnje bosne koji nistu HTJELI IZDATI SVOJU VJERU i postati velleizzdajničke potturrice. zašto se moji nisu htjeli potturčiti nikad nećeš shvatiti, jer nemaš karaktera. poslije kukaš kad ti general ratko vrati samo mali dio VAŠEG GENOCCIDNOG DUGA počinjenog nad kršćanima. jedino rješenje za vas je IZzgGON U TURSKU, za sva vremena!

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Lajk

Tako je
Tako je
1 mjesec prije

Ma kakav HDZ BiH! Njima je kadar Adrijana Zarinković kojoj je otac bio u Vojsci RS na ratnoj Grbavici u Sarajevu, dok je ona svršavala uz Bože pravde u Bg-u. Glupača prava i kurvetina karakterna. Otjerali su sve hrvatske intelektualci iz svojih redova. Njima je Borjana politički kadar. Kad Čović ode u mirovinu, ta grupa poslušnika, ulizica i glupana bit će tjerana od svakog Hrvata. I tako treba biti.

Tako je
Tako je
Šta ti kažeš na ovo?  Tako je
1 mjesec prije

Bošnjaci su primitivci. Ali sa ovakvim hrvatskim političkim kadrom koji trideset godina samo uništava sve što stigne, ništa drugo i nije moglo iznjedriti na kraju.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Tako je
1 mjesec prije

A ministar-doministar Krešić , došao iz Srbije u 8 mjesecu 92 uključio se u tzv harmiju piH odlikovan zlatnim ljiljanom !?
Mogu nabrajati dugo , evo npr rodica mu trulava tužiteljica Gordana Tadić . .

Tako je
Tako je
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
1 mjesec prije

Krešić je OK. Ali ovu Adrijanu Zarinković provjerite. Tražite joj rodni list njenog oca, pošto ona tvrdi da je čovjek Hrvat. A bio u Vojci RS-a na ratnoj Grbavici u Sarajevu. Odatle bježali i Bošnjaci, i Hrvati, pa čak i Srbi. A mater joj je Filipović-Srpkinja, ima Filipovića svih nacija. Tražite joj rodni list oca.

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Tako je
1 mjesec prije

Zašto je Krešić Ok, došao iz tzv JNA i priključio se harmiji piH odlikovan zlatnim ljiljanom valjda za gušenje i neslano HVOa u Tuzli i sad je Hrvatski kadirov u vlasti godinama, naravno bez ikakvih rezultata!? Trulava mu rodica potpisala sve optužnice protiv Hrvata (Hvo) bez da je ih pročitala! Također provodila segregaciju prema optužnice Hrvatima zbog dvojnog državljanstva !?
Sandžaklije kriminalce i zločince nije pritvarala po tom osnovu !?
Svi znamo da većina tih državljanstva je nezakonito stečeno !!!
Gospođu koju ti spominješ ne mogu komentirati jer je ne poznajem ali neću ni reći da je Ok.

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

Em škutore prodaše a i ove prdoslavce opančare za male pare dadoše.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
1 mjesec prije

Kako god pristupa granicama jedne i jedine države imate samo u turskoj Hrvatskoj, ostalih 90% granice možete pristupiti samo uz papire i pokunjene glooove.

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Još kad bi samo znao šta si htjeo reči gdje bi ti bio kraj.A i ovako si iseljenik nije ni bitno.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

“HR” diplomati, ne branite nas više. Sramite se! Što je rezultat vaše tihe diplomacije? Hrvatska nejednakost i nestanak Hrvata u BiH! Ta vaša tiha diplomacja jako glasno tjera HRVATE iz BiH!!! Bošnjačka “tiha” diplomacija vas tuče, pa i EU koje je HR članica, a BiH nije ni kandidat. Tugaaaa…… Zvonite na sva zvona, kada “nagovorite” zagovaratelji HR nejednakosti briselskoga birokrata da dođe i pojede ćevape u SA i kaže vam da će se još razgovarati. I to vam je uspjeh, razgovarati (o izb zakonu, nakon izbora). Tragično ili smješno.? Kako, komu? Vječiti optimist stožernik, slavodobitno nakon SA susreta sa gurman ćevabdžijom kaže, o izb. zakonu, kad ga nismo promijenili u 2 godine, teško ćemo to uraditi u ovih nekoliko mjeseci… Pa će kao razgovarati, o načinu popune Doma naroda! Sve ove godine razgovarate (na štetu Hrvata)! Ajde ušutite, ili vičite, pa da vidimo kako će nam biti!? Samo nemojte brisel tihu diplomaciju provoditi! Doista narod ima vlast kakvu zaslužuje. I opet će stožernike izabrati, pa daljnje 4 godine cviliti, ako od Hrvata itko bude ostao u “demokratskoj” BiH. Kada će narod skužiti da njemci ili bilo koji stranac NE želi Hrvatsku jednakost u BiH? Stožerni partner Dodik plaća neustavne izbore, kako bi “naštetio neprijatelju” Bakiru!? A zašto bi to stranci željeli, kada stožernici rade protiv Hrvata. Zna se (radman tihom diplomacijom).?. Ili još ne kužimo kako je ta tiha diplomacija dovela komšića hrvatinu u ZG da nam se putem HR javne dalekovidnice ruga?. Diplomati tipa radman, diplomatski nam središte komšića, kontra “sestrinskoga” Čovića. E’ moj narodeeeee. “Nožem” ravno u srce Hrvatskom nestanku u BiH, rezultat je HR tzv tihe diplomacije, odavno. Zna se!

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Zaboravio sam vam reći nekad ću se javljati kao Đikan bio sam soroš sad sam ujko maček a inače sam hercegovački musliman koji želi mir s komšijama a nekad poludim jbg al ostajem pri stavu da ćemo ako se ne promijenimo PODOKITI

Diplomat-nesudjeni
Diplomat-nesudjeni
1 mjesec prije

Nedaj Boze da Mi je namjera braniti Plenkovica ili nesto slicno ali mi idu na zivce ovakvi Udbasko HDZovski naslovi.Izdaja Hrvata HB od strane HaDeZea HR nije pocela sa Plenkovicem vec 1994g od Tudjmana. Sada bi Udbaski klan HDZea HR oprao ruke od 25g izdajnicke politike i racun isporucio Plenkovicu zadnjem u nizu izdajnika eee nemere BANDO izdajnicka.Hrvatski narod HB vam nece zaboraviti 25g izdajnicke politike
A za nase vrle Vodje u BIHa: Gospodo OSTAVKE vrjeme vam je isteklo dosta vas je dodijali ste i Bogu i Narodu

Last edited 1 mjesec prije by Diplomat-nesudjeni
Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Diplomat-nesudjeni
1 mjesec prije

Ćuti skutorkozojebu katolički teroristo PORVACENI bošnjo katoličke crkve…poražen si 1994…zahvali PAPI KLINTONU i ALJI što smijeni Sefera…zahvali Mati Graniću što zamoli Vojtilu papu da spasi NJOFRU i ostatak nažalost nedužnih HRVATA u službi UZP HRHFOSNE MAČEKOVCA KRIVOUSTOG…

Diplomat-nesudjeni
Diplomat-nesudjeni
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

ko je ljutio cakani?

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Baš si ti miran, fin, miroljubljiv muslimanččić.
Napuhi di se ko balon, pazi da te netko ne pikne!

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Diplomat-nesudjeni
1 mjesec prije

Maćeha Hrvatska neće nikad moći sprat sa sebe našu krv !

Joz
Joz
1 mjesec prije

HDZ je prodao BiH Hrvate 95e, ostavivši ih bez entiteta, i tako je krv hr Bh mladosti kojom su branjena ognjišta pretvorena u tzv. uzp. dok RS, mudra RS, nije uzp. Hvala Franji za prodaju. 27 god kasnije Briselko i njegovi teletabisi toliko otvoreno rade kontra bih Hrvata da je to preljigavo. Mesić, pusić, Josipović, oni su vezano stedstvo poraća i današnjih dana, zadovoljstvo im je bilo gledati ostavštinu HDZa, tj.gledsti kako se bih Hrvati koprcaju u jadu.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Joz
1 mjesec prije

Zloupotrijebljeni ste od KRIVOUSTOG NJOFRE da očisti Rvacku od svetosavskih terorista Srbova…Učestvovali u stvaranju GENOCIDNE TVOREVINE RS ,napadom vojno i blokiranjem godinu dana…uvecalo ste broj žrtava blokadom i AGRESIJOM godinu dana…ti si dijete planiran po Karadjordjevu u KNIN…

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Hahaha tipični intelekt balkanskog sunita, hahaha glup,gluplji,šnjoookooo

Joz
Joz
1 mjesec prije

Milanović je mesija, pljuju po njemu, zele ga razapet, radi istine naravno.

1Anonimac
1Anonimac
1 mjesec prije

Sto vas Islamisti kara. u ,hahahaha

josa
josa
Šta ti kažeš na ovo?  1Anonimac
1 mjesec prije

Jeli moze neko da mi kaze dali je bolje bosnjacima otkad je komsic presednik .Posebno onim sto stoje na kruznom toku u LJubuskom i Medugorju.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  josa
1 mjesec prije

Bilo prihajali, pogledaj grunt u Beču…

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Culi grunt u Becu?Pa kod vas su svi vazni dokumenti i sve sto je sveto od drzavotvornosti u drugoga.Imate li ista svoje u sebe?

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

Imamo potomke ,vas po pravu prve bračne noći, krv rodjenu koja oće da bude dijaspora susjednih zemalja

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Ti se potomci od podruma 90tih nazivaju kako ono?

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

Pa vidiš da mu je i nadimak iz dalmatinskog dijalekta, jbga šnjoookooo im ubacio u 1. riječnik vodozemnog jezika u 21st. riječ i sad oni ono ka vrijeđaju hahahahaha koja nakupina jada hahaha ni obraza,ni časti,ni karaktera,a ni pameti……

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

U gruntu ste vi paraziti bez zemlje !!!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

langsam dublin vas čeka

kvaternik
kvaternik
1 mjesec prije

Samo HR Herceg-Bosna Hrvate u BiH spasava!

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  kvaternik
1 mjesec prije

Ja bi pre rekao kita al posto nemaju je e onda su tu gdje su u banani 🤣

Nisam kriv
Nisam kriv
1 mjesec prije

Da sam Čović ubio bi se !

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Nisam kriv
1 mjesec prije

I ja bih.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Uzepeovci mastaju iskljucivo o obnovi zlocinacke tvorevine,takozvane hb.
O rusenju dzamija,Starog nosta,otvaranju konc logora za Bosnjake. Njih zanima samo to.
Zapravo je komicno gledati njihova mastanja jer takav jedan pokusaj rijesimo do rucka.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

To ti ko Kadirov?Da ti ne prisidne?Inace je interesantna ta vasa zaludjenost ratom i unaprijed napisanim pobjedama.A sve vam je na aBd.Pitanje je oce li dat

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
1 mjesec prije

17% teritorija i preko 60000 gnjojenja ledina. Hahahaha strašna je to vojska 😂😂😂

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Stari most ste srušili vi, podledaj zapovijed arifa pašalića ako ti nije muka.
A za logore opet vi debelo prednjačite sa čak 331.

Blanka
Blanka
1 mjesec prije

Dragi moji Eranistanci, La comedia e finita.

Godinama sam vam pokusavala otvoriti oci objasnjavajuci kome zapravo dajemo glas (kao kolektivitet) I kakve konzekvence ce proisteci iz toga. Bila sam uporna, gutajuci sve vase uvrede, prijetnje i bezbrojna baniranja samo zato sto nisam dijelila vase misljenje o eranistanskoj vladajucoj eliti. Razumijem vas, vecina vas ovisi o cudotvornom dobrocinitelju i zelite imati svoj dio jamljatorskog kolaca.

Bojim se da smo dosli do kraja puta – i vi, I ja.
Maske su konacno pale, ono sto vam tupim godinama dogodilo se u treptaju oka. Izdaja nacionalnih interesa se vise i ne trudi sakriti.

Kako ste sijali tako sada žanjete. Uzivajte u izdaji kojoj ste itekako doprinijeli, osobno ne vidim vise svrhe pisati bilo sto na ovom portalu, jer svi smo zajedno dosli do zida i ti je bilo kakvoj diskusiji, ma kakva ona doista bila, kraj.

Ovim se oprastam od ovoga dnovinarskog kvislinskog outleta, necu vas vise zamarati, ostajte mi zdravo i zivo i uzivajte u konacnoj izdaji hrvatskog nacionalnog interesa koju ste branili sve ove godine za dobijene judine skude.

Zbogom svima, one koje sam svojom “jezicinom” uvrijedila molim za oprost, a onima koji su svjesno ili nesvjesno radili na toj izdaji zelim paklene muke kroz generacije.

Izdaja uvijek krece iz nasih redova, to je u samoj definiciji izdaje.

Zbogom, i jos jednom sorry.

Vasa Blanka.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 mjesec prije

Meni ćeš faliti al neću žaliti, biće ovdje manje fač izma..

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 mjesec prije

Falit ćeš a Hrvatica nisi !?

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Republika Turska je jedan od garanata da se u BiH vise nikad nece ponoviti genocid ili uzepe nad Bosnjacima. Na kraju,ipak je nasa zemlja ostavljena u amanet predsjedniku Erdoganu.
Zato bi se ova uzepe banda trebala okrenuti prijateljskoj republici Turskoj,ove budale poput Milanovica ih samo vode u dalju propast i nestanak.

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
1 mjesec prije

Okrenuli ste se vi Bošnjaci Turcima i Rusiji. To je prostor Euroazije, a ovo je Europa. A Milanović je naš čovjek, naš hrvatski čovjek, tu blizu nas živi, naš susjed koga razumijemo kad govori. A vi volite Turke koji napola žive u Aziji.

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Gost
1 mjesec prije

Bošnjaci vole PRAVDU za sve i nisu služili nikome iskreni i neznaju lagati i voditi politiku…zato smo 1831 osvetili Vaše DJIKANSKO i ujkansko KOSOVO sa GRADASCEVICEM…nemate vi cunu već domu marjanovo

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

A što onda samo kukate? I dozvoljavate da se prosi po Sarajevu-to je na Zapadu kažnjivo. I imate “pomozi.ba” i slične organizacije. I volite Svetlanu Cenić koja je 1992. bila na Palama u kabinetu ratnog zločinca i svjedok odbrane Krajišniku, a napadate Kljuića koji vam je napravio tzv. građansku državu.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  Gost
1 mjesec prije

Pa nazivali su se 400 godina turcima 😂😂😂 ostaviše ih kiafirima za malo zlata

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Alija je za to u zatvoru ležao osamdesetih. Da muslimanima napravi državu kakvu imaju danas. Šta brige nas kršćane iz BiH za Alijine ideale! Ovo je katolička Europa. Jel’ idemo mi u Teheran nametati svoje i crkve graditi!

Ban dabalebad
Ban dabalebad
1 mjesec prije

Kazna za veleizdaju je , od kad je Boga i naroda, javno vješanje .
Samo izvolite ..

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ne dade se usranom do čikaga oli praga

kanal
kanal
1 mjesec prije
  • Baki je jasno i glasno rekao da se izbori vrše na stari način,a da će potom biti rješavan Izborni zakon.Pa svakome je jasno da se vozi stara priča i da je Komićoglu novo predsjedničko ime za Hrvate u Predsjedništvu.To jedino ne vide tupi i kvarni Plenki i pajtos mu Radman.Čovke jasno mi je da si izmedju čekića i nakovanja,ali valjda shvataš da ćeš ti biti jedina žrtba,a ne Plenki i Radman.Pa odvolje ti kako hoćeš.
Harry Dirty
Harry Dirty
1 mjesec prije

Ja sam za federalizaciju tri konstitutivna naroda na način da svaki narod (Bošnjaci,Srbi,Hrvati) od svog konstitutivnog naroda ubire poreze na svoj račun, tj da ima svoj buđet. Na državnom nivou ako ravnopravno dijele vlast da ravnopravno uplaćuju u državni buđet po 350 mil. KM. Da svaki konstitutivni narod finansira svoje medije, diplomatiju, penzionere, škole, kulturu, zdravstvo, policiju, vojsku, puteve i sve drugo iz svog buđeta. Ovako kako je danas hrvati uplaćuju poreze ukupno do 10%, srbi do 20% ostalo uplaćuju bošnjaci i ostali građani. Nije bitan ni izborni zakon ni domovi naroda bitno je kako sa malo uplaćenog novca preko nekih naziva konstitutivni dobiti pozicije sa kojih će da kradu novac od drugih. Bezobzirnost i bezobrazluk najviše hrvata a potom i srba, nisu daleko ni bošnjaci, u BiH po tom pitanju je ogroman. Najviše ispaštaju (nekonstitutivni) građani. USA političari koji dolaze kod nas upravo to naglašavaju i stavljaju na vrh prioriteta problema u BiH.

Lola
Lola
Šta ti kažeš na ovo?  Harry Dirty
1 mjesec prije

Pošteno, svak sebi i neka svak živi od onoga što zaradi.
Vezano za pdv, ako Hrvati najmanje uplaćuju pdv-a u proračun, oni i najmanje povuku tog poreza natrag a da ne napominjem različite pondere po županijama. Do sada je sarajevo imalo najveći ponder po glavi stanovnika za razliku od ostalih gdje je upola manji.
Znači Hrvati uplate najmanje a tako najmanje dobiju povrata pdv-a, jer povrat ovisi o broju stanovnika tj Hrvata.
Dok bošnjaci uplate najviše a tako imaju i najveći povrat, nadalje imate najveći broj korisnika proračuna, sve školstvo, zdravstvo, umirovljenici i mnoge druge institucije koje se financiraju iz proračuna.
U zabludi si ako misliš da Hrvati preživljavaju na vašim leđima, to je mantra saraj politike.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
1 mjesec prije

Zaboravio sam vam reći nekad ću se javljati kao Đikan bio sam soroš sad sam ujko maček a inače sam hercegovački musliman koji želi mir s komšijama a nekad poludim jbg al ostajem pri stavu da ćemo ako se ne promijenimo PODOKITI

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Poučeni iskustvom blokada od strane HDZ- a, tražiti nešto manje kao garanciju funkcionirajuće države od umanjenja ovlasti doma naroda bi bilo suludo. HDZ- u ili bilo kojoj drugoj “legitimnoj” stranci je najbolja garancija učešća u svakoj vlasti posjedovanje toliko poluga kroz pozicije u izvrsnoj vlasti i naravno to što ne otkidaju na izborima od biračkog tijela “probosanskih ” stranaka odn.što nisu direktni konkurenti koje treba uništiti. Ako ne znaju takvu poziciju utržiti j.e.baji ga.