Published On: Sri, stu 8th, 2017

HDZ1990 TVRDI: Na Poskoku su komentatori skromnog znanja

S obzirom na to da se na portalu poskok.info, zadnjih dana oglašavaju komentatori skromnog znanja, koji negativistički i neistinito komentiraju pismo HDZ1990 SBŽ (Županija Središnja Bosna), dužni smo stati u obranu  ŽO HDZ1990 SBŽ (Županija Središnja Bosna) i ovo priopćenje upućujemo, u prvom redu, na adresu portala poskok.info, a onda i svim ostalim portalima i javnosti.

Ponavljamo i naglašavamo:

Stranka HDZ1990 podržava izmjene Izbornog zakona i implementaciju presuda Ustavnog suda.

Za razliku od prijedloga Izbornog zakona  HDZ BiH, koji je, preko HNS-a, uputio u parlamentarnu proceduru, naše viđenje izbora izaslanika u Dom naroda Federacije BiH je drukčije.

Naglašavamo, samo za izbor izaslanika u Dom naroda FBiH imamo drukčiji i, možemo slobodno reći, pošteniji i pravedniji prijedlog načina izbora izaslanika iz reda hrvatskog naroda.

Oni, koji neargumentirano i bez ikakvog obrazloženja brane prijedlog HDZ BiH neka objasne kako je moguće da, po njihovom prijedlogu, Hercegovačkoneretvanska županija ima 5 izaslanika, a po popisu iz 2013. ima 118.297 Hrvata, a, na primjer, Hercegbosanska županija sa 64.604 Hrvata ima 2 izaslanika, a Zeničkodobojska županija sa 43.819  Hrvata ima 1 izaslanika.  

Zar je moguće da je za HDZ BiH 17.520 Sarajevskih Hrvata beznačajan broj, koji ne zaslužuje niti jednog izaslanika u Dom naroda?

Zbog navedenog, smatramo da je naš prijedlog pravedniji i korektniji te vodi računa o svim Hrvatima na području FBiH.

Pored ovoga, zalažemo se za izmjene Izbornog zakona, koje će, u tehničkom smislu, onemogućiti krađu izbora i prekrajanje volje birača preko biračkih odbora.

Poskok.info, kao i HDZ BiH, želi uvjeriti nas Hrvate da jedan Hrvat u Hercegovačkoneretvanskoj županiji vrijedi koliko dva Hrvata u Zeničkodobojskoj županiji, odnosno jedan i po Hrvat u Hercegbosanskoj županiji; da 17.520 Hrvata u Sarajevu treba pomnožiti s ništicom, a da su dva zastupnika Zeničkodobojske županije iz HDZ BiH u ovom mandatu, koji su ujedno i izaslanici u Domu naroda, izabrali Bošnjaci i Srbi.

A ono što ne samo da je žalosno, nego je i poražavajuće, je činjenica da se više Hrvata, s ovih naših prostora, gdje smo većinski narod, iselilo u zadnjih nekoliko godina vladavine koruptivnog, nepotističkog i nad svojim narodom majorizirajućeg HDZ BiH,  nego  u ratnom razdoblju!

Ured za informiranje HDZ 1990 HBŽ

Inače ne znamo je li se HDZ1990 HBŽ.a odvojio od središnjice, no Ilija Cvitanović je tekst ocijenio odličnim. Možemo postaviti i screenshot ako želite.

Tako da , Devedesetaši dogovorite se, jel mislite da hrvatski dom naroda i dalje treba biti igračka velikih nacionalizama, ili dok Sarajevo ne pristane na izbornu jedinicu, Hrvati se trebaju grupirati. Što će livanjski HDZ1990 imati od tog da SDP i dalje u Sarajevu i Zenici otima Hrvatima mjesta u Domu naroda? Sve dok većinski nacionalizam ne pristane biti fer i korektan, mislimo da 90 udara na krivu adresu. HNS prijedlog je od iznimne važnosti, nikakav spin, i mi bi jednako udarali i po HDZBIH da ruši takav prijedlog. Davanje mjesta u domu naroda SDP-u i bošnjačkim strankama nije u nacionalnom interesu hrvatskog naroda. U tekstu koji je u javnosti jako prihvaćen sve smo detaljno pojasnili pa se ne bi ponavljali. Ako Dijane i slični ne kontaju koja se igra igra u Sarajevu i zašto su na zadnjim nogama otkada je Ustavni sud kazao da je Dom naroda dom naroda a ne kantona, ne shvaćamo što je 90 toliko fokusirana na kantone i zašto žele da je i dalje moguća penetracija većinskog nacionalizma u Dom naroda najmanjeg naroda. Osim toga nisu nam ni do danas pojasnili što je značila Raguževa rečenica da on ima “dvostruki legitimitet”. Ako HDZ90 želi na izborima osvajati i bošnjačke glasove, to je lijepo i multietnično, no to se onda tako kaže.

Poskok.info. Portal skromnog znanja.

Tekst na koji je HDZ1990 reagisao:

580b6367-db34-4c9a-945a-22f50a0a0a80-ilija-cvitanovic-2016-700x402

ZAGREBE IZVINI, OVI NISU BAŠ SVOJI: Imamo “hrvatske” političare u BIH koji ne znaju što je Dom naroda i koji je njegov smisao

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x