Published On: Uto, lis 29th, 2013

HDZ1990: Ova stranka djelovat će samostalno i autonomno na političkoj sceni

Predsjedništvo HDZ-a 1990 održalo je 28. listopada u Mostaru svoju 5. sjednicu, na kojoj je predsjednik te stranke Martin Raguž izvijestio članove Predsjedništva o sastanku koji je održan s rukovodstvom HDZ-a BiH.

Na sastanku ovih dviju stranaka razmatrana problematika provedbe međusobnih sporazuma na nižim razinama. Predsjednici županijskih odbora obiju stranaka istaknuli su kako postoje značajni problemi u realizaciji dogovorenog, što u značajnoj mjeri opterećuje odnose ovih dviju stranaka, navodi se u priopćenju iz Ureda za odnoe s javnošću HDZ-a 1990.

Predsjedništvo je razmatralo i moguće oblike djelovanja za sljedeće opće izbore 2014. godine te zaključilo kako će Središnji odbor HDZ-a 1990, koji je zakazan za kraj studenog, kao najviše stranačko tijelo između dvaju sabora donijeti odluke o izbornoj strategiji i načinu nastupa HDZ-a 1990 na općim izborima 2014. godine.

Predsjedništvo podržava samostalno i autonomno djelovanje HDZ-a 1990 na političkoj sceni te poziva i ostale stranke da daju svoj doprinos kako bi se rješila najveće političke krize u kojoj se našla Bosna i Hercegovina i deblokirao njezin europski put.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 formiralo je radno tijelo za pripremu izborne konvencije Mledeži HDZ-a 1990, koja je planirana za prosinac 2013. godine, stoji u priopćenju.

Bljesak