Published On: Uto, ruj 15th, 2020

HDZ-ovci nisu podržali da se GP Gabela Polje otvori za školarce iz Čapljine

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas nije prihvatio da se na dnevni red uvrsti inicijativa kojom se od Vijeća ministara BiH traži da u roku od 10 dana provede proceduru prema Hrvatskoj kako bi se omogućio promet učenika preko Graničnog prijelaza Gabela Polje.

Damir Arnaut napisao je na Twitteru da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) glasala protiv njegove inicijative da se GP Gabela Polje otvori za malogranični promet, da djeca tim putem mogu ići u školu u Metković, umjesto 14 kilometara okolo preko GP Doljani.

 

Osim toga, nije prihvaćena ni inicijativa Nikole Lovrinovića iz HDZ-a da se u dnevni red sjednice uvrsti zaključak u okviru kojeg bi se poslanici odredili prema Europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima i regulirali obilježavanje tog dana.

Predrag Kojović iz Naše stranke zatražio je da se zastupnici izjasne o inicijativi kojom se od Vijeća ministara traži da u roku od 10 dana počne koordinaciju s nadležnim tijelima radi omogućavanja izučavanja nacionalne grupe predmeta za sve učenike u cijeloj BiH, ali ni to nije dobilo podršku, piše Klix.

Dnevni red je ostao onakav kakav je i predložen pa će se poslanici izjašnjavati o nekoliko zakonskih rješenja, među kojima je i pitanje javnih nabavki, sigurnosti u saobraćaju, pitanja prava potrošača i prekršaji.