Published On: Tue, Apr 30th, 2019

HDZ BiH DA REAGIRA Christian Schwarz-Schilling: “konačan cilj HDZ-a je teritorijalno spajanje Hrvata iz BiH s Hrvatskom, za to se bore u Europskom parlamentu”

U kolumni za Deutsche Welle, bivši Visoki predstavnik za BiH Christian Schwarz-Schilling komentirao je jučerašnji sastanak u Berlinu na kojem su sudjelovali politički dužnosnici sa Zapadnog Balkana.

Schwarz-Schilling je dao svoju ocjenu odnosu na Zapadnom Balkanu. Taj penzioner s dobro plaćenom mirovinom, čiji je sad hobi piskarati, tvrdi da “Bosna ostaje nestabilna”. Pritom je osudio Milorada Dodika koji “godinama prijeti da će se odvojiti od Bosne i Hercegovine i stvoriti vlastitu državu”.

Schwarz-Schilling tvrdi da Dodik “u tom cilju blisko surađuje s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) kako bi se dublje podijelila Federacija. Dugoročni cilj je inkorporirati regije Bosne i Hercegovine u kojima Hrvati imaju većinu u Hrvatsku. Hrvatski nacionalisti se bore za ostvarivanje tog cilja u samoj Hrvatskoj i unutar Europskog parlamenta”.

Stari penzioner s debelom mirovinom nastavlja da Zapad ne smije banalizirati tu retoriku te da treba dijelovati.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Nije nam još poznato hoće li plaćeni dužnosnici HDZ-a BiH reagirati tekstom za Deutsche Welle ili priopćenjem na ovu nevjerojatnu laž i difamaciju stranke, Hrvata, Hrvatske i dužnosnika u Europskom parlamentu. Možda da, poslije 1. i 2. maja. Pa će petak, priprema za Majčin dan. Onda vikend. Onda kave u ponedjeljak i prepričavanje vikenda. Tad je gusto, obilježavanje Gospe Fatimske 13.5. Onda obljetnice i šetnja po grobljima u lakiranim cipelama i štiklama. Vidjet ćemo, možda nađu vremena.

Poskok.info