Published On: Sri, sij 26th, 2022

HDZ BiH: Adelheid Wolfl ruši kredibilitet austrijske medijske kuće

HDZ u Bosni i Hercegovini “želi osigurati da ubuduće samo jedan od njihovih zastupnika može sjediti u Predsjedništvu države kao hrvatski član” i do sada se u pregovorima o ustavnoj reformi koje su pokrenule EU i SAD “nije ni raspravljalo” o prijedlozima drugih stranaka, mada je trenutni način biranja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine u skladu sa ustavom i ne predstavlja diskriminaciju, samo je jedna u nizu netočnih tvrdnji novinarke austrijskog Der Standarda Adelheid Wolfl, objavljenoj uoči nove runde pregovora o izmjenama Izbornog zakona u funkciji, piše Hrvatski Medijski Servis.

Na zamolbu HMS-a da prokomentiraju pisanje Wolfl iz HDZ BiH su odgovorili kako navodi novinarke Der Standarda, uvažene gospođe Wolfl, prikazuju nepoznavanje ustavnopravnog uređenja Bosne i Hercegovine, osobito Aneksa 4. Daytonskog mirovnog sporazuma.

-Ovakav promašen pristup temi reforme izbornog zakonodavstva ruši objektivnost medijskog izvještavanja i kredibilitet ove europske medijske kuće.

Iz HDZ BiH ističu da je dovoljno pogledati način na koji je tri puta nametnut drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i čijim glasovima je biran. -Jednako važno, ukoliko pogledate strukturu kluba ostalih jasno je da u njemu nema predstavnika Roma, Mađara ili drugih nepripadnika konstitutivnih naroda, dodaju iz HDZ BiH.

Ističu kako je poticanje nastavka diskriminacije i produbljivanja političke krize kontraproduktivno u trenucima kada treba doći do konačnog dogovora i najvažnije postdaytonske reforme.

-Tri konstitutivna naroda su temelj Daytonskog mirovnog sporazuma i natkrovljujuće načelo Ustava BiH koji unitaristička politika želi srušiti i produbiti političku krizu. Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda i omogućavanje aktivnih i pasivnih biračkih prava svim stanovnicima BiH je ugrađen u sve prijedloge HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, navodi se u reakciji HDZ BiH.

Iz HDZ BiH ističu kako su Predsjedništvo BiH i Domovi naroda institucije koje počivaju na legitimnosti i biračkoj volji konstitutivnih naroda koje su izbornim inženjeringom i preglasavanjem s razlogom meta protagonista unitarističkog uređenja, što Bosna i Hercegovina u svojoj povijesti nikad nije bila. Opasnosti takvih politika su, dodaju, višestruke i nemjerljive za europsku budućnost BiH.

Inače, kako HMS neslužbeno doznaje, novinarka austrijskog Der Standarda Adelheid Wolf živi u Beču i Sarajevu. Blisko surađuje s uredom uzurpatora hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH Željka Komšića, koji njezine tekstove prevodi i šalje medijskim kućama.

Wolf sudeći po njezinim tekstovima, pod krinkom novinarke, djeluje zapravo kao propagandist politike koja aktivno radi na podrivanju ustavnopravnog poretka BiH, nanoseći time nemjerljivu štetu ugledu austrijskog dnevnog lista.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Koleginica od jablaničkog pedofila incka, al sprema gosp. Dodik tužbu za pedofila u Beču, nek svi saznaju za pedofiliju..

hrvatski minimum>herceg-bosna!
hrvatski minimum>herceg-bosna!
3 mjeseci prije

mlitavo. mlitavo plenkijevi jarani…

Elitni Public House "Mala je Dala" by Haso
Elitni Public House "Mala je Dala" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  hrvatski minimum>herceg-bosna!
3 mjeseci prije

Baš tako 🙁 , ovo je bilo premlohavo i za HDZ 🙁 !

Pravi odgovor glasi: Der Standard je jedan od najpoganijih Erdoganovih medija u Europi i u rangu je sa njemačkim DW, Slobodna Europa, FAZ-ovim i TAZ-ovima 🙁 ! Ukratko , to vam je ljevičarsko-islamistički pljuc medij i točka 😎 !

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  Elitni Public House "Mala je Dala" by Haso
3 mjeseci prije

Opet Arapi I Turci potplatili I pomazu Isilovcima!?😂😂
To Haso!

Brcak 215
Brcak 215
Šta ti kažeš na ovo?  hrvatski minimum>herceg-bosna!
3 mjeseci prije

Pa bogamu poljubim vi mislite da ste USA!?😂😂😃Bijeda ste I suge kao I mi…

eukolonija
eukolonija
3 mjeseci prije

Ja BiH dodao da Hrvati u BiH su pored toga što su gradani BiH oni su i gradani EU. Hrvatska je diplomacija očito zakazala. Agresivni antihrvatski lobiji rade a ovi spavaju. Na prijetnje iz Sarajeva geađanima Europske Unije i predsjednicima pojedinih članica EU kao što su Hrvatska, Madarska, Slovenija, Grčka itd. itd. Hrvatska diplomacija šuti a prijetnje prolaze nekažnjeno

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Svi vas procitali.🤣

tabula
tabula
3 mjeseci prije

To je nama sve poznato, ali se pitam je li tražena od Der Standarda ispravka netočnih navoda?