Published On: Sri, lip 9th, 2021

HBTV IMA KADROVSKI PROBLEM: Ne mogu pronaći adekvatnog spikera za live prijenos Korida

Koride su autentčni dio BIH kulture. Naročito su popularne dijelovima BIH koji se povijesno zovu Tropolje, Zapadne strane, Hum. Zahumlje, Humska zemlja. Sve do Istočne Hercegovine i Crne Gore.

Ono što je važno kod njih je da su vjerojatni jedini dio naše kulture jednako popularan kod sva tri naroda.

I da, preživjele su rat. Nema narušenih međuljudskih odnosa među vlasnicima bikova, nema narušenih međubikovskih odnosa među samim bikovima, a na koridama, koje često obiluju nacionalnom tematikom , prilično radikalnom, ovog ili onog naroda, nema međunacionalnih prepirki, nema priče o politici i sve je na trenutak totalno sjajno.

HBTV , barem neki kadrovi na njoj, nakon što su podigli gledanost prijenosom vjerskih obreda na području hrvatskih kantona u BIH, kreću u novi projekt. Live prijenos Korida.

Međutim problem je nepostojanje stručnog kadra koji bi komentirao koride. Izvorni jezik bodiva, je počesto prožet žestokom psovkom i naprosto nije za etera. Stoga se radi na izučavanju nekih studenata novinarstva koji će pokušati programima korida udahnuti pristojan novinski narativ.

Problem posebno raste kada se zna da su interes za prijenos korida i uzimanje izjava najavile španjolska, grčka, ciparska i srpska nacionalna televizija. Gdje prevoditelji, kako prevest “je ga zboji jebo mu bog m” “prčin ti krv šta je ovo rodijače”.

Do tada s HBTV-a obećavaju da će TV ponudu proširiti s izravnim prijenosom sahrana i vjenčanja , za početak nekih važnijih ljudi ili većih tragedija, ali od koride ne odustaju.

Isto tako da uskoro i nakon live prijenosa misa, neće se trnuti kamera nakon Svete pričesti nego će građani moći pratiti i live župne obavijesti te čuti koliko je tko dao za džamiju. Pardon. Crkvu.

tekst je pisan u ciničnom tonu i ne mora nužno odgovarati činjeničnoj stvarnosti.
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x