Published On: Sub, lis 30th, 2021

HARIS SILAJDŽIĆ Nekada žestoki Komšićev kritičar srozao se na apologetu Komšićevih propagandista

 

Za njega postoje genocidna, uzp i bosanskohercegovačka strana i politika. Prve dvije, aludirajući na hrvatsku i srpsku politiku u BiH, već je okarakterizirao, i s njima “ne smije biti kompromisa” a treću bosanskohercegovačku predstavlja Sarajevo, “probosanske snage”, i pride dvojica Komšića, te Miro Lazović. Ova treća se u ratu samo branila i nikakve zločine nije činila. I danas se samo brani i zalaže za poštivanje Daytonskog sporazuma i Ustava BiH, za europske, građanske vrijednosti, ali je protiv konstitutivnosti naroda, koji je temelj i Daytonskog sporazuma i Ustava BiH i protiv svih europskih vrijednosti i modela koje nisu isključivo građanski, piše Hrvatski Medijski Servis.

Naspram zločinačkih politika, “demokratska većina” u “multietničkoj i inkluzivnoj Bosni” bi, po njemu, trebala prihvatiti ustavne principe kakve predlažu građanka udruženja Izetbegovićevi trabanti- HNV, Srpsko građansko vijeće i Kongres bošnjačkih intelektualaca.

Tako je sinoć na sarajevskoj Face televiziji govorio nekadašnji sudionik u pregovorima u Daytonu, bivši predsjednik vlade bošnjačkog ratnog entiteta RBiH, bivši član Predsjedništva BiH i bivši lider propale Stranke za BiH, “predsjednik” i “doktor”, kako ga je oslovljavao Senad Hadžifejzović- Haris Silajdžić.

Podsjetimo 2006. u emisiji “60 minuta” Federalne televizije taj isti Silajdžić je Željku Komšiću očitao bukvicu, pojasnivši mu što su to principi Daytona i što nije dobro za BiH: “Gospodine Komšiću, ako već ne živimo u sistemu građanskog predstavljanja, nego etničkog predstavljanja, ako Bošnjaci biraju Bošnjake, uglavnom, Srbi Srbe, srpskog predstavnika uglavnom, smatram da nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Mislim da bi to bilo opasno za Bosnu i Hercegovinu. Mislim da bi to građanima Bosne i Hercegovine hrvatske nacionalnosti ogadilo BiH i da bi oni onda sasvim fino mogli krenuti da traže treći entitet”.

Petnaest godina kasnije “pravednik” Silajdžić više ne spominje da nije uredu da evo već treći mandat Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva i trećinu izaslanika u hrvatski klub Federalnog doma naroda. Da nije uredu da se u dva navrata u hrvatsko-bošnjačkoj Federaciji, vlast formira bez predstavnika hrvatskog naroda i da je to suprotno Washingtonskom sporazumu, kojeg je on potpisao. Da nije uredu da se Hrvate naziva manjinom i prijeti kako će ih se i nakon sljedećih izbora izbaciti iz vlasti.

Nekadašnji Komšićev kritičar postao je, u međuvremenu, gorljiv apologet Komšićevih propagandista, koji sada govori kako su konstitutivni narodi komunistički, sovjetski, izum, kako u Daytonskom sporazumu ne postoji izraz konstitutivni narodi već, konstituentni narodi, kao da to nisu sinonimi, i daje savjete gdje bi se trupe NATO-a trebale rasporediti: – Nikako na međuentitetski liniju, već u Brčko i na Drinu, veli, korigirajući ratni plan Bakira Izetbegovića.

Silajdžić je analizirao i stanje “vojnih resursa” “patriotskih, probosanskih snaga”:- Gdje su nam avioni, radari?. kakvim materijalno-tehničkim sredstvima raspolažemo?, upitao se Silajdžić./HMS/

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Jurica
Jurica
9 mjeseci prije

Zar je ovaj čovjek još živ? Mislio sam da se ugušio u Istambulu ždereći Turkish delighte.

Anonimac
Anonimac
9 mjeseci prije

Silajdzicu napravio ti sina svojoj materi zašto ne umreš vagno jedno kad ti je odavno vrijeme

Papiga
Papiga
9 mjeseci prije

Il je Hare na teskim sedativima il je pjan. Treceg nema ili mozda ga bude.?

Boss
Boss
Šta ti kažeš na ovo?  Papiga
9 mjeseci prije

Treceg nema. Ima zupanija od Ljubuskog do Gruda- zovi je treci ako hoces, ali to je krajnji domet.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
9 mjeseci prije

ćuli u rezervatu ,nitko ti ne drma kavez budi miran

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Papiga
9 mjeseci prije

Nije možda već je tu odnosno Herceg Bosna nikakav tzv.treći već samo HR Herceg Bosna!

never baklava
never baklava
9 mjeseci prije

Silajdžić je analizirao i stanje “vojnih resursa” “patriotskih, probosanskih snaga”:
– “Gdje su nam avioni, radari?”.
……………………..
Kako bolan đe su?!
Avioni su leteći ćilimi, pun ih Bošnjakistan, a radari su fildžani (s talogom kave na dnu) koji otkrivaju ne samo svaki pokret u prezentu nego i u futuru 🙂 😉

Last edited 9 mjeseci prije by never baklava
Bruce Lee.
Bruce Lee.
9 mjeseci prije

Islamska himbenost (patvorina) izbija iz ovog drogiranog

Mexico
Mexico
9 mjeseci prije

Baliye se ufurale da imaju utjecaj i moć a nemaju i neće ga ni imati……ne dozvolit ciganiji blizu Brčkog a Drina je i onako srpska ak se približe ispleskati fašistoidne muđahedine a ove izjave talibana iz 23% nikog nisu iznenadile jer vas znamo teroristi i sada mi vama krojimo kapu u suprotnom bijemo i mlatimo!