Published On: Ned, lis 31st, 2021

HARIS SILAJDŽIĆ Nekada žestoki Komšićev kritičar srozao se na apologetu Komšićevih propagandista

Za njega postoje genocidna, uzp i bosanskohercegovačka strana i politika. Prve dvije, aludirajući na hrvatsku i srpsku politiku u BiH, već je okarakterizirao, i s njima “ne smije biti kompromisa” a treću bosanskohercegovačku predstavlja Sarajevo, “probosanske snage”, i pride dvojica Komšića, te Miro Lazović. Ova treća se u ratu samo branila i nikakve zločine nije činila. I danas se samo brani i zalaže za poštivanje Daytonskog sporazuma i Ustava BiH, za europske, građanske vrijednosti, ali je protiv konstitutivnosti naroda, koji je temelj i Daytonskog sporazuma i Ustava BiH i protiv svih europskih vrijednosti i modela koje nisu isključivo građanski, piše Hrvatski Medijski Servis.

Naspram zločinačkih politika, “demokratska većina” u “multietničkoj i inkluzivnoj Bosni” bi, po njemu, trebala prihvatiti ustavne principe kakve predlažu građanka udruženja Izetbegovićevi trabanti- HNV, Srpsko građansko vijeće i Kongres bošnjačkih intelektualaca.

Tako je sinoć na sarajevskoj Face televiziji govorio nekadašnji sudionik u pregovorima u Daytonu, bivši predsjednik vlade bošnjačkog ratnog entiteta RBiH, bivši član Predsjedništva BiH i bivši lider propale Stranke za BiH, “predsjednik” i “doktor”, kako ga je oslovljavao Senad Hadžifejzović- Haris Silajdžić.

 

Podsjetimo 2006. u emisiji “60 minuta” Federalne televizije taj isti Silajdžić je Željku Komšiću očitao bukvicu, pojasnivši mu što su to principi Daytona i što nije dobro za BiH: “Gospodine Komšiću, ako već ne živimo u sistemu građanskog predstavljanja, nego etničkog predstavljanja, ako Bošnjaci biraju Bošnjake, uglavnom, Srbi Srbe, srpskog predstavnika uglavnom, smatram da nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika. Mislim da bi to bilo opasno za Bosnu i Hercegovinu. Mislim da bi to građanima Bosne i Hercegovine hrvatske nacionalnosti ogadilo BiH i da bi oni onda sasvim fino mogli krenuti da traže treći entitet”.

Petnaest godina kasnije “pravednik” Silajdžić više ne spominje da nije uredu da evo već treći mandat Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva i trećinu izaslanika u hrvatski klub Federalnog doma naroda. Da nije uredu da se u dva navrata u hrvatsko-bošnjačkoj Federaciji, vlast formira bez predstavnika hrvatskog naroda i da je to suprotno Washingtonskom sporazumu, kojeg je on potpisao. Da nije uredu da se Hrvate naziva manjinom i prijeti kako će ih se i nakon sljedećih izbora izbaciti iz vlasti.

Nekadašnji Komšićev kritičar postao je, u međuvremenu, gorljiv apologet Komšićevih propagandista, koji sada govori kako su konstitutivni narodi komunistički, sovjetski, izum, kako u Daytonskom sporazumu ne postoji izraz konstitutivni narodi već, konstituentni narodi, kao da to nisu sinonimi, i daje savjete gdje bi se trupe NATO-a trebale rasporediti: – Nikako na međuentitetski liniju, već u Brčko i na Drinu, veli, korigirajući ratni plan Bakira Izetbegovića.

Silajdžić je analizirao i stanje “vojnih resursa” “patriotskih, probosanskih snaga”:- Gdje su nam avioni, radari?. kakvim materijalno-tehničkim sredstvima raspolažemo?, upitao se Silajdžić./HMS/

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Žuti mravi
Žuti mravi
30 dana prije

Pokušao sam gledati što kaže Silajdžić na face TV pa on je jedan islamski fašista i ništa više svi mu ne valjaju ni Hrvati ni Srbi samo oni valjaju i kraj priče ta emisija je jednostavno ne gledljiva a ima prilično vremena novinar i vlasnik te televizije nom stop pumpa biti će rat ali nom stop.

Milat
Milat
Odgovori   Žuti mravi
30 dana prije

Hrvati stoljecima cine vecinu u Hercegovacko-posavskoj teritoriju opcinama spojenih zajedno..

PROZOR, KUPRES, LIVNO, TG, POSUSJE, LJUBUSKI, GRUDE, SIROKI BRIJEG, CITLUK, CAPLJINA, NEUM, RAVNO, ODZAK, ORASJE.

Nije puno ali to je jedna zajednicka zupanija povezane opcine i to ne ujedinit sta je normalo je ludilo vece..

Ima nas puno u SBZ i ostatku HNZ jablanica, konjic, mostar- stolac..
To spojit to je zajednicko.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
Odgovori   Milat
29 dana prije

Sve su prilike da će nastaviti provocirati ,ni Anadolija neće doteć kad krene @rm@gedonZDS🇭🇷

Rope
Rope
Odgovori   Žuti mravi
29 dana prije

Jos kada bi netko od tih,patoloskih lazljivaca i preletac uspjeo objasniti pojam “probosanske snage”,pretpostavka je da znamo tko su genociden i uzp!?Pod pojmom”prolopovske snage” su svi nazovi ti pahtrjioti(bar na podrucju gdje zivim),smjesteni na “drzavne jasle”,a u slobodno vrijeme pokradose bogu s nogu.Ako se uzdaju da ce genocidasi i uzpevci raditi i placati porez,a oni uz pomoc MMF kredita uzivati u imaginarnoj tvorevni BiH malo su se preracunali!??

Jurica
Jurica
Odgovori   Žuti mravi
29 dana prije

Ma đečeš njega gledati, čovječe.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
30 dana prije

Spletkaroši jesu a ostalo se stekne himbom ili po naški hinjavluk

Hrvoje
Hrvoje
29 dana prije

Baliye neće bit po vašem inače biće frka i naravno bijemo!

djuro
djuro
29 dana prije

Sreća je što Silajdžić nije ostao na političkom vrhu, to je jako opasan lik

Jurica
Jurica
Odgovori   djuro
29 dana prije

Opasan je ko leptir.

Jurica
Jurica
28 dana prije

Mora da bakir dobro plaća sve ove novopečeni Bosnia ks.