Published On: Ned, pro 30th, 2018

Haradinaj obznanio ukidanje granice s Albanijom, Srbija bijesna

Kosovski premijer Ramush Haradinaj objavio je na svom Facebook profilu kako “od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji”.

“Danas mi je bila čast sudjelovati potpisivanju sporazuma o uspostavljanju zajedničkih graničnih točaka između Kosova i Albanije, po principu integriranog upravljanja granicom i našeg zajedničkog europskog puta”, napisao je Haradinaj navodeći kako “od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji” i kako će imati samo jednu zajedničku stanicu.

“Rad će se nastaviti i u ožujku ulazimo u drugu fazu potpunog uklanjanja granice izmeðu Kosova i Albanije na osnovu schengenskih principa”, napisao je.

Oštra reakcija Beograda

“Ovakve korake poduzimaju potpuno nelegalno, a za ožujak najavljeno ukidanje prijelaza i kontrola predstavljalo bi grubo kršenje međunarodnih obveza Prištine s potencijalno nesagledivim posljedicama”, reagirao na Haradinajevu objavu direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Ðurić.

Ðurić je istakao kako je svako politikantsko divljanje, poput ovoga, samo stvaranje plodnoga tla za nove sukobe i udaljava regiju od rešenja.

“Upozoravam odgovorne u međunarodnoj zajednici kako se ubrzana eskalacija tenzija, izazvana šovinističkom euforijom Prištine, mora zaustaviti. Sve ozbiljne posljedice koje mogu proisteći iz njihovog nečinjenja bit će u punoj mjeri njihova odgovornost”, poručio je Ðurić, prenosi dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare