Published On: Pet, tra 28th, 2017

Haradinaj dolijeva: Srbima treba pokazati gdje im je mjesto, da su me izručili izbio bi rat

“Ideja moje ekstradicije Srbiji značilo bi poziv na rat i nisam se šalio kad sam to rekao”, kazao je Haradinaj na aerodromu, prenosi Tanjug.

Čelnik oporbene Alijanse za budućnost Kosova i bivši zapovjednik OVK Ramuss Haradinaj stigao je u Prištinu i poručio okupljenima na aerodromu da kosovski Albanci trebaju pokazati mjesto “neprijatelju Srbiji i uraditi isto što i Hrvati.”

“Ideja moje ekstradicije Srbiji značilo bi poziv na rat i nisam se šalio kad sam to rekao”, kazao je Haradinaj na aerodromu, prenosi Tanjug.

Haradinaj je zahvalio svim građanima na podršci, a prištinske institucije kritizirao da nisu bile na razini svog zadatka.

On je kazao da su oni koji su na čelu Srbije danas, isti oni koji su ratovali na Kosovu.

“Ako oni u Beogradu misle da mi Albanci brzo zaboravljamo, varaju se. Albanac ne zaboravlja i mi smo mirni narod, ali na Albanca ne možete gaziti. Mi moramo pokazati mjesto neprijatelju Srbiji i trebamo napraviti onako kako je uradio Hrvat”, kazao je Haradinaj.

On također tvrdi da “tko god je živio s Albancima, taj nikada nije patio”, dodajući da su Albanci “poštovan narod”.

Nakon njegovog kratkog govora, s krova hotela Grand ispaljen je vetromet.

Iz Alijanse za budućnost Kosova su prethodno odbili da državne institucije sudjeluju u pripremi Haradinajevog dočeka iz Francuske nakon što je francuski prizivni sud u Colmaru odbio ga izručiti Srbiji.