HARAČ SELI NA VOLTE: Federalna televizija seli na račune za struju

Menadžment Radio-televizije Federacije BiH i Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH danas su u Sarajevu potpisali Memorandum o poslovnom razumijevanju, koji predstavlja prvi od najvažnijih koraka za prelazak na novi model naplate RTV pristojbe putem domaćih elektroprivrednih poduzeća.

U cilju realizacije naplate RTV pretplate putem računa za električnu energiju, na razini BiH, strane su se usuglasile da će kod nadležnih organa i institucija inicirati donošenje odgovarajućih pravnih propisa i akata za što hitniju realizaciju odredbi ovoga Memoranduma, priopćeno je iz FTV-a.

U skladu s tim, izražena je poslovna i svaka druga volja da ovaj novi model naplate RTV pristojbe za sve Javne servise u BiH, uz suglasnost i podršku ostalih relevantnih institucija, stupi na pravnu snagu odmah nakon isteka aktualnog modela naplate RTV pretplate.

 

Uspostavom ovog novog sustava naplate RTV pristojbe, Javni servisi BiH bi za kratko vrijeme postali spremni u potpunosti odgovoriti svim tehničko-tehnološkim i programskim zahtjevima svih stanovnika BiH, čime bi također Javni sustav emitiranja u BiH po prvi put otkada postoji bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i neovisnim izvorom financiranja kao što je to slučaj u svim uređenim europskim i uopće demokratskim zemljama razvijenog svijeta.

Spremnošću da se uključi u ovaj model naplate, JP Elektroprivreda BiH d.d. pokazala je izuzetno visoku razinu društvene odgovornosti te stvorila preduvjet da s osnaženim Javnim servisima BiH i domaća poduzeća, među kojima je i Elektroprivreda BiH, dobiju snažnog partnera u svojim budućim poslovnim aktivnostima.

”RTV Federacije BiH, RTRS te BHRT će pravovremeno informirati građane o prelasku na fakturiranja RTV pristojbe putem računa za utrošenu električnu energiju”, priopćeno je iz Pres službe RTV Federacije BiH.