HANKS STAO NA SRPSKU STRANU: Kosovo je oduvijek bilo srpsko i jednog dana će biti ponovo

Govoreći o skorašnjem početku snimanja holivudskog spektakla o istorijatu nastanka izraelske države u produkciji Stivena Spilberga, u kome će igrati jednu od glavnih uloga, američki glumac je uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem i patnjom kosovskih Srba.
– Uprkos pogromu Holokausta tokom Drugog svetskog rata i svemu što im se dešavalo stotinama godina ranije, Jevreji nikada nisu izgubili vjeru da će se vratiti u svoju zemlju. Sličan slučaj imamo i danas kada je riječ o Kosmetu.
Tamo su nekada živjeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a onda su došli Albanci i protjerali Srbe. Krajem 20. veka na Srbe su padale NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore “Kosovo je Srbija”, poput Jevreja koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju. Možda to bude slučaj i sa Srbima, rekao je Hanks.
Inače, Tom Hanks se krsti sa tri prsta, a pravoslavlju se okrenuo 1988. godine kada se oženio Ritom Wilson, glumicom grčkog porjekla. Brine se o kalfornijskoj Crkvi Svete Sofije, koja pripada Carigradskoj patrijaršiji, a uoči svakog Uskrsa – pričešćuje se sa porodicom.

more recommended stories