Published On: Pon, sij 21st, 2013

Hanka Paldum o najavljenom postupku protiv nje: Nisam mučila srpske logoraše

Pjevačica Hanka Paldum demantirala je da je sudjelovala u mučenju srpskih zarobljenika u logoru “Silos” 1993. godine.
To su sve izmišljotine. Ne znam zašto to ljudi pričaju. Nikad nikome nažao nisam učinila. Voljela bih da vidim tog čovjeka što tvrdi da sam ga mučila u logoru, da se pogledamo oči u oči i da ga pitam: ‘Dušo moja, što tako pričaš’“, rekla je Hanka Paldum u izjavi za “Kurir”.
Taj list je danas objavio da je Hanka Paldum pjevačica o kojoj je srpski zarobljenik iz “Silosa” Goran Golub pričao kao poznatoj pjevačkoj divi iz Sarajeva koja ga je mučila u logoru.
Ta saznanja potvrdio je i Golubov odvjetnik Dušan Tomić. On je, kako prenosi “Kurir”, rekao da je Hanka Paldum bila strah i trepet u logoru na Igmanu.
Došla je do mog klijenta i pitala ‘Šta me gledaš’. Pošto joj on ništa nije odgovorio pjevačica ga je potom pitala ‘Jel bi ti mene da j….?’ Goran je i dalje šutio. Onda mu je rekla da sjedne na pod i raširi noge. Svom snagom mu je nagazila na spolni organ i počela da se smije na sav glas“, rekao je Tomić.
On je rekao da se tada pojavio i pjevač Dino Merlin, koji je Golubu pritekao u pomoć.
Merlin je dijelio cigarete i vidio je što se dogodilo. Došao je do zatvorenika, među kojima je bio i Golub, i zagrlio ih. Tada se Hanka smirila i otišla. Sada javno zahvaljujem Merlinu“, rekao je odvjetnik.
Odvjetnik Tomić za “Novosti” je jučer rekao da će, vrlo brzo, pokrenuti postupak protiv pjevačice, “koja je, i po priči stražara iz tog vremena i njihovih šefova, bila baš miljenica Alijine vlasti u Sarajevu”.
bljesak.info l mondo