Published On: Čet, sij 24th, 2013

Hanka od Države: Napad na mene napad je na Bosnu

SARAJEVO – Folk pjevačica iz Sarajeva Hanka Paldum najavila je danas tužbu protiv odgovornih za iznošenje navodnih saznanja da je 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora “Silos” u Tarčinu kod Sarajeva.
“Tužit ću, prije svega, odvjetnika Dušana Tomića koji je iznio sve to u javnost. Ko zna ko je nagovorio tog jadnog Goluba da sve to tvrdi o meni. Možda ga je čak i sam Tomić nagovorio. Ne znam, ali znam da će se to na kraju dokazati na sudu. Na ovome jednostavno ne može ostati”, rekla je Paldum za tursku agenciju Anadolija.
Ona je istakla da nikada nije bila u logoru “Silos” i da ona predstavlja simbol Bosne zbog čega je takvim navodima izvršen “atak i na Bosnu”.
Prema tvrdnjama Dušana Tomića za medije u Srbiji, Paldum je navodno logorašu Golubu naredila da legne na zemlju, a potom mu “zgnječila polni organ” zbog čega Golub kasnije nije mogao da ima djecu.
Tomić je najavio da će i on uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu gdje će u ime svog klijenta tražiti nadoknadu štete za duševnu i fizičku bol i za seksualno zlostavljanje.