Published On: Sri, ruj 21st, 2016

HALILOVIĆU NEMA TKO DA SALUTIRA: "Zbog izjave jedne budale cijela regija se digla na noge"

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić je rekao da su neki političari čuvajući svoj kriminal spremni narod povesti u novi rat.
Bosić je gostujući u Dnevniku BN TV rekao da je ovo rovita zemlja i da je mnogo onih koji bi prikrili svoju odgovornost i započeli rat.
“Pozitivne vijesti, kao ova iz Bruxellesa o prihvaćanju zahtjeva o članstvu BiH u EU nažalost padaju u drugi plan i ta vijest nije naišla na reakciju kakvu zaslužuje”, rekao je Bosić, dodajući da bi to svaka zemlja proslavila.
“Imamo ohrabrenje EU a na drugoj strani imamo zabrinjavajuće procese, koji dominiraju”, rekao je Bosić.
Komentirajući izjavu Sefera Halilovića, on je rekao da očito ima još usijanih glava koji bi ratovali, dodajući da ne treba pridavati previše značaja izjavi minornog čovjeka.
“Ne vidim da se zbog izjave jedne takve budale treba dići cijeli regija na noge”, kazao je Bosić, apelujući na smirivanje tenzija.
“Apeliram na one koji recikliraju takve priče da shvate mogućnost izazivanja novih tenzija”, kazao je Bosić
On je rekao da je situacija zabrinjavajuća, jer se spominje raspakicanje daytonakog sporazuma.
“Jedni su nezadovoljni postojanjem Republike Srpske, dok bi Hrvati željeli treći entitet. Ima i neodgovornih političara koji bi zbog prikrivanja svoje odgovornost za korupciju i kriminal narod poveli u rat”, kazao je Bosić, ilustrujući to pričom Radoja Domanovića o vođi koji vodi narod u provaliju, koji ga prati neznajući da je vođa slijep.
“Neodgovorni političari i razni interesi drugih zemalja mogu dovesti do pogoršanja situacije”, kazao je Bosić.
On je rekao da odluka Ustavnog suda i referendum neće ni jednom narodu donijeti bolje sutra.
“Igra Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika razvija krizu i odvraća investicije”, kazao je Bosić, navodeeći da je izborna kampanja i da je lako ljudima manipulirati..
On je izrazio nadu da narod neće nasjesti na ove igre i da neće dozvoliti da budu prevareni.
Ponovio je stav Predsjedništva SDS-a u kome se pozivaju građani da izađu na referendum , koji će se održati sedam dana prije izbora.
“Svjesni smo da je insistiranje na referendumu nekoliko dana prije lokalnih izbora pokušaj pridobijanja glasača za politiku SNSD”, kazao je Bosić./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>