Published On: Sri, sij 14th, 2015

Hakeri oborili stranicu SIPA-e. Poručili Zubcu da su uz Majke Srebrenice

Hakeri su u utorak poslije podne oborili stranicu SIPA-e, na kojoj su ostavili poruku ”StopKriminalu” i ”MajkeSrebrenice”, objavila je agencija Patria.

Sudeći prema natpisu koji je ostavio na stranici SIPA-e, riječ je istom hakeru ili skupini njih, koji su prije nekoliko dana oborili i stranicu Pravosuđa Republike Srpske, potpisali se kao BosnianRoot, a tada su dali podršku novinarima portala Klix, čiju redakciju je pretresala policija MUP-a RS nekoliko dana ranije.

Hakeri koji su u utorak oborili stranicu SIPA-e ostavili su poruku ”StopKriminalu” i ”MajkeSrebrenice”.

Majke Srebrenice već neko vrijeme traže da iz SIPE istupe osobe koje se sumnjiče za ratne zločine nad Bošnjacima tijekom genocida u Srebrenici 1995. godine. Prema službenim podacima u policijskim strukturama BiH radi više od 500 osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u genocidu u Srebrenici, a dio njih radi i u Dražavnoj agenciji za istrage i zaštitu, piše Patria.

Žene Srebrenice od rujna prošle godine upozoravaju domaću i svjetsku javnost kako je u regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli zaposlen Jovan Ilić, a čije ime se nalazi na popisu Vlade RS, koje se dovodi u vezu s genocidom u Srebrenici. No, još nije pokrenuta njegova smjena.

Hakeri ne miruju ni u susjednoj Srbiji. Objavili su da su od državnih agencija uzeli sve podatke o građanima Srbije, koje sadržavaju matične brojeve građana, adresu na kojoj su prijavljeni i druge podatke, piše Patria.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare