Published On: Pet, sij. 19th, 2018

Hahn: Srbija i Crna Gora ulaze u EU, BiH i dalje na čekanju

”Srbija i Crna Gora će, najvjerojatnije biti sljedeće članice Europske unije i to moguće do 2025. godine”, izjavio je Johannes Hahn, europski povjerenik za proširenje u intervjuu agenciji Reuters. Europska unija planira pokrenuti diplomatske aktivnosti da ubrza pristupanje šest država zapadnog Balkana, uključujući i BiH, u EU, a nakon četiri godine slabog napretka.

”Vrijeme je da završimo posao iz 1989. godine, a 2025. godinu smo postavili kao cilj za Srbiju i Crnu Goru što je ambiciozan, ali realan cilj”, rekao je Hahn, aludirajući na pad Berlinskog zida. ”Ili ćemo izvoziti stabilnost u regiju ili ćemo uvoziti nestabilnost”, rekao je Hahn.

Najavio je posjetu Srbiji nakon što Europska komisija objavi novu strategiju proširenja 6. veljače, nakon čega će predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker posjetiti sve države regije zapadnog Balkana s namjerom da im pruži podršku. Hahn će podršku za novi plan tražiti i u Washintonu gdje će se susresti sa dužnosnicima američke administracije i State Departmenta. (bljesak.info)

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer