Published On: Sub, stu 23rd, 2019

HADŽIFEJZOVIĆ PRIJE KAFKE: Nepoštivanje izborne volje Hrvata je uvreda za tu naciju

Vlasnik i urednik sarajevske Face televizije Senad Hadžifejzović i urednik tjednika “Dani” Senad Pećanin”, i ne samo oni među bošnjačkim novinarama i intelektualcima, žestoko su kritizirali SDP i lidera te stranke Zlatka Lagumdžiju kada je 2011. formirao platformašku vlast u Federaciji BiH bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda- dva HDZ-a, a onda to pokušao realizirati na na razini države, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Hadžifezović je u talk showu “Dobar, loš, zao” mostarske televizije Oscar C pojašnjavao kako je ovo država tri naroda, kako se zna tko su izborni pobjednici među ta tri naroda, te da oni trebaju formirati vlast.

-Ako SDP neće dva HDZ-a u vlast, on time ne vrijeđa dva HDZ-a već izbornu volju jedne nacije, dakle Hrvata, izjavio je Hadžifejzović, te se upitao:

-Kako bi se Bošnjaci osjećali da su dva HDZ-a u poziciji da formiraju vlast i kažu; e mi nećemo formirati vlast sa SDA i SDP, već s DNZ-om( stranka Fikreta Abdića) i Bossom, da malo približim Bošnjacima u čemu je problem”.

 

Vlast trebaju praviti izborni pobjednici, ubija ignoriranje realnosti, Lagumdžija ovom politikom tjera Hrvate i Srbe iz BiH, ustvrdila su dvojica Senada.

-Problem je na ravni principa, pojasnio je urednik tjednika “Dani” Senad Pećanin. -SDP kaže neću HDZ zbog kriminala i zalagnja za treći entitet, a onda nađe partnere poput HSP-a, koji je proustaški ili kriminalnu Lijanovićevu stranku. Ne može SDP i Lagumdžija određivati tko je legitimni predstavnik Hrvata, kazao je Pećanin.

Pećanin je pojasnio kako zbog uspostave Platformaške vlasti, odnosno majorizacije Hrvata od strane SDP-a prijeti “da jako nizak odnos međunacionalnog povjerenja vrati u najgore…”

Naveo je i primjer licemjernog odnosa SDP-a čiji se lider hvali kako tobož u toj stranci ima 30 posto Bošnjaka, 30 posto Srba i 20 posto Hrvata, a u SDP-evoj vladi u Sarajevskoj županiji, kazao je Pećanin, ima manje od 10 posto ministara nebošnjaka.

Senad Hadžifejzović koji se svojevremeno žestoko protivio majorizaciji Hrvata danas se slaže sa čestim gostom svoje Face televizije kojeg pozdravlja sa “Dobra večer, gospodine predsjedniče”. On više ne misli kako je Komšićev izbor glasovima Bošnjaka za hrvatskog člana Predsjedništva ne fer, ne pošten, “uvreda za jednu naciju- Hrvate”, već dijeli Komšićevo mišljenje kako je to pobjeda “od 2:1 za Bosnu i Hercegovinu, Bosnu, probosanske snage”.

Principi i vrijednosti za koje se svojevremeno zalagao; uvažavanje realnosti da je BiH država tri naroda da je važno imali li taj netko legitimitet naroda kojeg predstavlja, Hadžifejzoviću danas ne znače mnogo. On je danas medijski promotor građanskog, probosanskog, unitarističkog… onakvog diskursa i pristupa kojeg je nekada žestoko kritizirao. A Senad Pećanin? On se više ne bavi novinarstvom. /R.I./ HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare