Petak, 19 travnja, 2024

Hadžić: Otočići spadaju pod Treći, drugo nas ne zanima

Must Read

Najava premijera Hrvatske Zorana Milanovića da će ubrzo ratificirati granični sporazum s Bosnom i Hercegovinom, potpisan 1999, dokaz je da Vlada Hrvatske veoma ozbiljno pristupa pitanju definiranja državne granice, kazao je ministar prometa i komunikacije BiH Damir Hadžić.

On je istakao da ne vidi da možemo imati bilo kakvu vrstu problema u vezi s ovim pitanjem i to prije svega zbog međususjedskih odnosa koji su u ovom trenutku prioritet:

“Što se nas tiče, mi svoje znamo. Za nas je prihvatljivo samo da su oba otočića, Mali i Veliki Školj, hercegbosanska, kao i vrh poluotoka Klek. Sve ono što je unutarnja rasprava Hrvatske ne reflektira  se na situaciju u BiH, niti nas zanima”, tvrdi Hadžić u izjavi za današnji Dnevni glasnik. (Avaz na turskom)

Milanović je naglasio da ovo može biti poruka nekim drugim državama u EU, susjednim državama, da ono što je potpisano od legitimnih, legalnih zastupnika države, trebaju ratificirati.

“U protivnom, nisi ozbiljan, nisi dobronamjeran, dovodiš drugu stranu u zabludu, itd. Dosta je više te uličarske politike“, rekao je Milanović, dodajući još jednom da Hrvatska ima samo dvije mogućnosti – ratificirati sporazum ili ići ispočetka, prenijela je novinska agencija Fena.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SUSTAV JE EFIKASAN KAD SE MURPHEY NE MIJEŠA: Lik koji je raskomadao Bruce Leea ide odmah na sud…

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K podiglo je optužnicu protiv Danijela Prce, zv. “Dado” (1978.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -