Published On: Uto, ruj 4th, 2012

Hadžić: Otočići spadaju pod Treći, drugo nas ne zanima

Najava premijera Hrvatske Zorana Milanovića da će ubrzo ratificirati granični sporazum s Bosnom i Hercegovinom, potpisan 1999, dokaz je da Vlada Hrvatske veoma ozbiljno pristupa pitanju definiranja državne granice, kazao je ministar prometa i komunikacije BiH Damir Hadžić.

On je istakao da ne vidi da možemo imati bilo kakvu vrstu problema u vezi s ovim pitanjem i to prije svega zbog međususjedskih odnosa koji su u ovom trenutku prioritet:

“Što se nas tiče, mi svoje znamo. Za nas je prihvatljivo samo da su oba otočića, Mali i Veliki Školj, hercegbosanska, kao i vrh poluotoka Klek. Sve ono što je unutarnja rasprava Hrvatske ne reflektira  se na situaciju u BiH, niti nas zanima”, tvrdi Hadžić u izjavi za današnji Dnevni glasnik. (Avaz na turskom)

Milanović je naglasio da ovo može biti poruka nekim drugim državama u EU, susjednim državama, da ono što je potpisano od legitimnih, legalnih zastupnika države, trebaju ratificirati.

“U protivnom, nisi ozbiljan, nisi dobronamjeran, dovodiš drugu stranu u zabludu, itd. Dosta je više te uličarske politike“, rekao je Milanović, dodajući još jednom da Hrvatska ima samo dvije mogućnosti – ratificirati sporazum ili ići ispočetka, prenijela je novinska agencija Fena.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare