Published On: Uto, kol 27th, 2013

HADŽIĆ: Nemam stan u Makarskoj, nisam u rodbinskim vezama sa Stipom Prlićem, a Željko Komšić napravio je pogrešku

SARAJEVO – Damir Hadžić, ministar prometa i veza BiH i potpredsjednik SDP-a, u emisiji TV1 odgovarao je na pitanja građana te se dotaknuo brojnih politički, ali i osobnih tema. Tako je, između ostalog, ponovio kako nema stan u Makarskoj, dodavši kako nema nikakvu imovinu izvan granica naše zemlje. Isto tako, naglasio je kako nije u rođačkim vezama s direktorom Stipom Prlićem, direktorom HT Eroneta.
– Veza između Prlića i moje obitelji datira od nekih osamdesetih godina. Moja majka je vjenčana kuma njegovoj supruzi. Ako je na bilo koji način problem veza koja postoji već 30 godina, onda svi zajedno imamo mnogo više problema nego što mislimo, tvrdi Hadžić. 

Jedno od pitanja bilo je i oko informacija koje su nedavno procurile u medije kako je novinar OBN-a Mimo Šahinpašić prijavio Hadžića zbog verbalnih napada.
– Ja ću samo reći da se radi o jednom teatralnom manipulantu bez imalo hrabrosti, rekao je Hadžić. Nezaobilazna tema bio je i odlazak Željka Komšića iz SDP-a, za što je kazao kako još uvijek ne zna prave razloge, jer ih niti sam Komšić do sada nije objasnio. Kategorički je poručio kako se nisu konstantno svađali, ali priznaje kako su vrlo često razmjenjivali stavove i mišljenja koji su se suprotstavljali. Smatra kako su u jednom vremenskom razdoblju bili vrlo bliski prijatelji i bili na raspolaganju jedni drugima. 
– Jako nam je žao što smo izgubili čovjeka koji nam je pomagao i kojem smo pomagali, ali pokazao je, čini mi se, dosta nervoze i impulzivnosti, što jest njegova karakteristika, pa imamo poziciju koju imamo. Mislim kako je napravio veliku pogrešku i da će ta pogreška doći na naplatu ne samo nakon izbora 2014. godine nego i nakon toga, smatra Hadžić. Također, jasno je ustvrdio kako SDP samostalno izlazi na izbore iduće godine te da u politici nikada ne treba reći ne kada su u pitanju koalicije.
– Što se nas tiče mi, smo otvoreni za suradnju sa svakom političkom snagom. Kada je u pitanju Komšićeva stranka, s njima ćemo vrlo teško surađivati, jer je ona danas vrlo izravno vezana za SDA. Sve što radi ova stranka na razini Federacije i u županijama, konkretno Sarajevskoj županiji, jest praktično potpuna i otvorena suradnja sa SDA, poručio je Hadžić.

Federalna vlast

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika SDP-a, kaže kako ova stranka ima svog predsjednika te da je u ovom trenutku rano govoriti o novom predsjedniku. Ipak, kada dođe vrijeme za to, navodi kako će stranka učiniti sve da to bude čovjek koji će nastaviti s politikom integracije svih ljudi iz SDP-a. Izravan je kada je u pitanju federalna vlast, gdje jasno kaže kako oni ne žele SDA u Vladi FBiH zajedno s njima.
– SDA koketira, igra na svaku političku kartu, dogovara se doslovno sa svakom političkom opcijom, ni oni sami, čini mi se, nemaju jasnu strategiju što bi htjeli, osim strategije da se na vlasti zadrže što je moguće više. Onoga trenutka kada SDA pronađe potrebnu parlamentarnu većinu, SDP neće biti dio te vlasti. Sigurno je da ovakva konstelacija odnosa neće ostati do izbora 2014., jasan je potpredsjednik SDP-a.

Izgradnja autocesta

Na pitanje zbog čega preko graničnog prijelaza Bijača nema velikog prometa putnika, Hadžić za TV1 kaže kako se na Bijači napravio ozbiljan granični prijelaz.
– Ipak, hrvatska strana nije napravila ono što smo od njih očekivali, nije završeno oko 12 kilometara ceste od Ploča do Vrgorca. Ni mi nismo završili 10 kilometara autoceste od Počitelja do Međugorja. Mi očekujemo već sljedeće godine očekujemo završetak te dionice. Tada će i Bijača zaživjeti u pravom smislu, istaknuo je Hadžić. Uz to, potvrdio je kako mnogi smatraju da se mora pojačati signalizacija prema Bijači, ali napominje kako mnogo građana ima naviku ići na granični prijelaz Doljani.

Piše: Dragan Bradvica l DL

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare