HADŽIBEGIĆ: Ispunit ću obećanju o pozivanju igrača iz Premijer lige u reprezentaciju

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić sa članovima stručnog stožera proveo je promatrajući utakmice Premijer lige BiH, ali i Kupa BiH, gdje je, kako kaže, još jednom želio dati podršku trenerima i stručnim stožerima svih klubova, ali i igračima, koji bi u budućnosti mogli biti dio reprezentacije BiH.

Hadžibegić je izjavio kako planira ispuniti svako obećanje koje je dao na predstavljanju, a jedno od njih je i da će igrači iz Premijer lige imati svoje mjesto u A timu.

– Zadovoljan sam onim što sam vidio na utakmicama između Zrinjskog i Širokog, Slobode i Sarajeva, te Veleža i Željezničara, a Mehmed Janjoš mi je prenio svoje dojmove sa Kup utakmice Tuzla City – Zrinjski. Jasno je da je kvalitet nogometa mnogo veći, zahvaljujući boljim terenima i vjerujem da će vremenom rasti. Infrastruktura je bitan segment razvoja svakog kluba, a bolji uvjeti za igru, prave i bolje igrače – napisao je Hadžibegić na svojoj Facebook stranici.

I u narednom razdoblju će se, kako ističe, fokusirati na bh. klubove, ali i razgovore sa svima onima, koji bi mogli donijeti boljitak reprezentaciji BiH.

– Prihvaćam svaku dobronamjernu kritiku, koja ima za cilj unapređenje onoga što radimo, jer imamo zajednički cilj – plasman na Euro, za kojeg ćemo se boriti do posljednjeg daha i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo, napisao je Hadžibegić na Facebooku./HMS/