Published On: Pet, lip 10th, 2016

Grupa Queen zahtijeva od Trumpa da prestane koristiti njihove pjesme

Brian May, gitarist grupe Queen, zatražio je od republikanskog kandidata za Bijelu kuću Donalda Trumpa da prestane koristiti pjesme britanske rock skupine tijekom svoje kampanje.

U utorak navečer Donald Trump se pojavio na američkoj televiziji uz zvučnu pozadinu “We are the champions”, legendarne pjesme grupe Queen koja se često koristi u sportskim prigodama. U priopćenju objavljenom na njegovoj internetskoj stranici, Brian May kaže kako je primio već “gomilu pritužbi”.

“Ovo nije službena izjava grupe Queen ali mogu potvrditi da od nas nije zatraženo niti odobreno pravo na korištenje naših pjesama”, dodaje gitarist. “Savjetujemo se koji korak da poduzmemo kako se to ne bi ponovilo. Neovisno od našeg mišljenja o Trumpovu programu, uvijek smo bili protiv korištenja glazbe Queena u političke svrhe”, piše on u poruci.

Grupa Queen zadnja je u dugom nizu skupina i glazbenika koje su objavile kako ne pristaju da se njihova glazba povezuje s američkim milijarderom. Rolling Stonesi, Neil Young, R.E.M. i Adele između ostalih zatražili su da Donald Trump prestane koristiti njihove pjesme.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>