Published On: Sub, stu 5th, 2016

Grujičić: Srbi neće pristati na izdvajanje Srebrenice

Novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da je bošnjačka inicijativa o izdvajanju te općine iz Republike Srpske besmislena jer nije u skladu sa Daytonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, te da je za takve odluke potrebna suglasnost srpskog naroda koji to nikada neće prihvatiti.
Grujičić je kazao da ponovno pojavljivanje te inicijative u javnosti predstavlja “očajnički vapaj izbornih gubitnika koji ne mogu da se pomire sa porazom i činjenicom da se na demokratskim izborima bira vlast”.
On pita zašto poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, njegov prethodnik Mustafa Cerić i njihovi istomišljenici, nisu to pitanje isticali dok su Bošnjaci imali apsolutnu vlast u Srebrenici i da li to oni žele da uvedu neke svoje zakone koji bi omogućili da samo predstavnici jednog, bošnjačkog naroda odlučuju o svemu u ovoj općini.
“U Srebrenici će izborni rezultati dovesti do pozitivnih promjena koje će omogućiti bolji život i perspektivu, i Srbima, i Bošnjacima, i svim stanovnicima. Želimo i osigurat ćemo uvjete da svim stanovnicima ove općine bude bolje”, uvjerava Grujičić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>