Published On: Uto, lip 1st, 2021

Grubeša i Malenica razgovarali o problemima u priznavanju sudskih presuda i izručenjima u kaznenim postupcima – Hrvatski Medijski Servis

Teme sastanka bile su suradnja iz djelokruga pravosuđa dviju država, s posebnim naglaskom na međudržavne sporazume – Sporazum između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o međusobnom priznanju i izvršavanju stranih sudskih presuda u kaznenim stvarima, te Ugovor između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izručenju.

Svjesni posljednjih zbivanja, izražena je dobra volja i zaintersiranost obje države za unaprjeđenjem suradnje i rješavanjem svih otvorenih pitanja iz djelokruga pravosuđa, samim time i mogućnost pokretanja postupka izmjene bilateralnog sporazuma između BiH i RH kojim je regulirano izvršenje kaznenih sankcija, s ciljem pronalaska zajedničkog rješenja oko neusaglašenih stavova.

Dogovoreno je da će se u narednom razdoblju riješavati i pitanje provođenja Ugovora o sukcesiji, kao i omogućiti uvid u imovinu i način stjecanja iste državljanja BiH u Republici Hrvatskoj i obrnuto.

Na kraju sastanka, zaključeno je da su obje strane složne za daljnji nastavak dijaloga i suradnje na pitanjima međunarodne pravne pomoći dviju susjednih zemalja kao jednog od preduvjeta za razvoj i jačanje dobrih bilateralnih odnosa između dvije države.

U sklopu posjete Bosni i Hercegovini, izaslanstva Ministarstva pravosuđa i uprave RH i Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, u pratnji ministra Grubeše, posjetili su Zavod za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x