Published On: Sub, pro 28th, 2019

Grlić-Radman: “Radi stabilnosti BiH svi njeni konstitutivni narodi trebaju birati svoje predstavnike u tijelima vlasti”

Ministrica Turković se zahvalila i istakla da je veoma počašćena činjenicom da je njen prvi susret upriličen upravo sa kolegom ministrom iz jedne od susjednih država. Iskazala je zahvalnost na podršci koju Republika Hrvatska iskazuje u procesu EU integracija BIH  i iskoristila priliku da poželi Hrvatskoj uspješno predsjedavanje Vijećem Europske unije koje preuzima od 1. siječnja 2020. godine.

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Grlić-Radman se u Sarajevu sastao  sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković koja je tu dužnost preuzela prošlog tjedna kada je imenovano novo Vijeće ministara BiH, prenosi Hina.

Pred novinarima u Sarajevu Grlić-Radman je istaknuo kako Hrvatska kao supotpisnica Daytonskog sporazuma jasno podupire teritorijalnu cjelovitost BiH i njezinu suverenost te jednakopravnost konstitutivnih naroda.

Odnosi Hrvatske i Bosne i Hercegovine jako su dobri bez obzira na povremene “šumove” koji se mogu javiti u komunikaciji, ocijenio je danas u Sarajevu hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman na kraju radnog posjeta BiH. Hrvatska će i tijekom predsjedanja EU-om pokazati da podupire BiH, najavio je Grlić-Radman.

Dodao je kako će se to jasno pokazati i u predstojećem razdoblju u kojemu Hrvatska preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije jer će biti odlučan zagovornik nastavka euroatlantskog puta BiH.

“Predsjedavanje Vijećem EU-a daje veliku odgovornost za stabilno susjedstvo, a posebice za BiH kao zemlju s kojom Hrvatska ima najdužu granicu”, kazao je Grlić-Radman.

Dodao je kako je stajalište Hrvatske da upravo radi stabilnosti BiH svi njeni konstitutivni narodi trebaju birati svoje predstavnike u tijelima vlasti.

Ministrica Turković se zahvalila i istakla da je veoma počašćena činjenicom da je njen prvi susret upriličen upravo sa kolegom ministrom iz jedne od susjednih država.

Iskazala je zahvalnost na podršci koju Republika Hrvatska iskazuje u procesu EU integracija BIH  i iskoristila priliku da poželi Hrvatskoj uspješno predsjedavanje Vijećem Europske unije koje preuzima od 1. siječnja 2020. godine.

Sugovornici su se usuglasili da odnose dvije države treba razvijati u duhu dobrosusjedskih odnosa i poštovanja uzajamnih interesa, prenosi klix.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare