Published On: Ned, lip 13th, 2021

Grlić Radman kritizirao Milanovića jer je NATO već prihvatio u svojoj deklaraciji hrvatske stavove u vezi BiH

Ministar Gordan Grlić Radman komentirao je današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića.

Milanović je danas kazao i kako “netko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Daytonski sporazum i tri konstitutivna naroda” te poručio kako to preko Hrvatske neće proći.

– To je čista obmana, ta izjava koja nema nikakvih uporišta. Kada je inicirao radnu skupinu odgovornost mu je bila pripremiti se za taj summit – kazao je ministar i dodao kako je u toj skupini bio predstavnik Vlade i predstavnik Ureda predsjednika.

– Mi smo radili odgovarajuću dokumentaciju, borili se za točke koje su nam važne. Pitanje BiH koje je Milanović izvadio iz šešira je dio naše politike – kazao je Grlić Radman i dodao kako je prihvaćena njihova formulacija.

– Predsjednik Milanović je prepisivač svih naših napora – ustvrdio je ministar.

Grlić Radman kaže da je Vlada učinila BiH vidljivijom na Europskom vijeću gdje je Plenković govorio o Daytonskom sporazumu.

– Svi narodi moraju biti legitimno predstavljeni u svim razinama države BiH, to treba omogućiti promjena izbornog zakona – kazao je ministar.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>