Published On: Pet, srp 1st, 2022

Grčki premijer: Turkiye je platila visoku cijenu zbog terorizma, njene zabrinutosti su legitimne

Turkiye je platila visoku cijenu terorističkih napada, stoga su njene zabrinutost zbog terorizma kurdskih grupa legitimne, izjavio je u četvrtak u Madridu grčki premijer Kyriakos Mitsotakis, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Zabrinutost Turkiye je legitimna kada je u pitanju terorizam koji su počinile kurdske organizacije. Turkiye je platila visoku cijenu zbog takvih terorističkih akata”, rekao je Mitsotakis na konferenciji za novinare na samitu NATO-a u Madridu.

Što se tiče bilateralnih odnosa dviju zemalja, Mitsotakis je rekao da Grčka i Turkiye moraju nastaviti da razgovaraju kako bi svoja pitanja riješile na “civilizovan način”.

“Moramo se sastati, moramo razgovarati. Moramo se nositi sa našim razlikama na civilizovan način, u okviru dobrosusjedskih odnosa i uz međunarodno pravo kao jedinu referentnu tačku. Ne postoji drugi okvir na koji se možemo osloniti da bismo riješili naše razlike”, rekao je grčki premijer Mitsotakis.

Dodao je da Turkiye nije pokrenula nikakva pitanja protiv Grčke tokom samita NATO-a u Madridu čiji je fokus bio rat u Ukrajini.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Jesu li Grci dali dozvolu za gradnju gradske džamije u Atini

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Jesu ,možeš se odmah tamo preseliti..
Pakuj se ,što prije to bolje.

1Anonimac
1Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Je.u vas ovi Islamisti na svakom kpraku