Published On: Ned, sij 5th, 2014

Gratz: Budimir se pokušava predstaviti kao branitelj ugroženih

Odluka predsjednika FBiH Živka Budimira da smijeni federalnog ministra financija Antu Krajinu, za Našu stranku je još jedan u nizu loših poteza unutar procesa restrukturiranja vlasti, i posebno je indikativan u kontekstu predizborne kampanje koja je počela mjesecima prije izbora.

“Pravdajući svoj ishitreni postupak neblagovremenom isplatom invalidnina u četiri općine u Zapadnohercegovačkoj županiji, Budimir pokušava da sebe predstavi kao branitelja ugroženih socijalnih i nacionalnih kategorija”, smatra predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Podsjetio je da je ovim činom Budimir učinio još neizvjesnijom budućnost kako primalaca invalidskih mirovina u tim općinama tako i svih ostalih građana FBiH, jer u stanju blokiranosti procesa restrukturiranja federalne vlasti, ovaj čin dodatno ugrožava funkcioniranje Federacije.

“Jer, kako će u ovakvim političkim konstelacijama biti moguće da se u skorije vrijeme izabere nasljednik ministra Krajine, ili da se ospori Budimirov čin, što je od najveće važnosti, budući da je ministar Krajina odgovoran za provođenje svih proračunskih stavki”, ističe Gratz.

Gratz je dodao da Budimirov čin svakako treba posmatrati i u kontekstu rivalstva njegove bivše stranke Hrvatske stranke prava (HSP), kojoj pripada i ministar Krajina, i njegove sadašnje Stranke pravde i povjerenja, priopćeno je iz Naše stranke.

VLM