Published On: Pon, ruj 26th, 2016

Granić o referendumu: Najvažnije je mobilizirati SAD i tražiti saveznike unutar EU


Pregovarač iz Daytona, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske i savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarević komentirao je referendum koji je proveden u Republici Srpskoj. On je rekao kako je najgora stvar što međunarodni predstavnik ne koristi svoje ovlasti.
”Referendum je Miloradu Dodiku bitan zbog lokalnih izbora, zbog jačanja pozicije RS-a unutar BiH i jačanje secesionizma”, kazao je Mate Granić u emisiji HRT-a ”U mreži Prvog”.
“Bonske ovlasti su omogućile puzajuće promjene Daytonskog sporazuma i sada se čeka reakcija međunarodne zajednice. Smatram da je situacija opasna – najvažnije je odmah mobilizirati SAD i tražiti saveznike unutar EU kako bi se očuvala BiH kao suverena i integrirana država, ali i da Hrvati budu ravnopravni u BiH”, poručio je Granić.
Dodao je kako je u ovoj stvari najgora “impotentnost međunarodne zajednice i činjenica da međunarodni predstavnik ne koristi svoje ovlasti”.

Kako planira dodatno obespraviti Hrvate u BIH, te potaknuti njihovo iseljavanje u Hrvatsku  i EU, Granić ovaj put nije otkrio. Valjda opet s međunarodnim partnerima, i partnerskim odnosom sa Zagrebom.
Koliko je Granić omiljen među Hrvatima u BIH najbolje govori pismo gđe Zelenike, potpredsjednice HDZ1990:

Poskok.info