Published On: Sri, ožu 2nd, 2022

GRADONAČELNIK VILNUSA: “Putine možeš završiti kao Milošević ili se ubiti kao Hitler”

Gradonačelnik litavskog glavnog grada Vilniusa napisao je bijelim sprejem velikim slovima “Putine, čeka te Haag” na cesti nasuprot ruskog veleposlanstva.

“Naš grad uvijek podržava umjetnost, posebno umjetnost koja šalje poruku mira”, rekao je Remigijus Šimašius (48) dok je sprejem ispisivao divovska slova 20-metarskog slogana, koristeći dugotrajnu bijelu boju.

“Poruka mira je da ratni zločinci moraju završiti u Haagu, na kaznenom sudu”, dodao je.

Šimašius je naveo nekoliko “opcija” koje su pred Putinom i to da: završi u Haagu kao Milošević, bude pogubljenje od svoga naroda poput Gadafija, pomogne sam sebi da zavši u paklu kao Hitler ili da sve pokuša zaustaviti poput Gorbačova.

U Litvi, kojom se nekoć vladalo iz Moskve, a sada je dio NATO-a i Europske unije, ljudi s užasom i bijesom prate rusku invaziju na Ukrajinu, izlazeći na ulice u velikom broju prosvjedujući.

Litva je u ponedjeljak priopćila da će zatražiti od Međunarodnog kaznenog suda u Haagu da istraži ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Ukrajini za koje kaže da su ih počinile Rusija i njezina saveznica Bjelorusija.

Rusija je u utorak upozorila stanovnike Kijeva da napuste svoje domove i raketama zasula Harkiv, pošto su ruski zapovjednici koji nisu uspjeli postići brzu pobjedu promijenili taktiku kako bi pojačali bombardiranje ukrajinskih gradova./Hina/HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mevlid
Mevlid
2 mjeseci prije

A može , prije toga , izbrisati “baltičke uvlakače” sa lica zemlje.