Published On: Pet, stu 24th, 2017

GRADONAČELNIK TUZLE Imamović Hrvatima oteo 20 mjesta u vijećima mjesnih zajednica, a traži i ukidanje županija

Tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović, koji je visoki dužnosnik SDP-a BiH, potaknuo je ponovno preustroj Federacije BiH zahtijevajući ukidanje županija, što bi doslovno značilo potpuno ukidanje konstitutivnosti i ravnopravnosti Hrvata te njihovo svođenje na političku manjinu.

Pri tome je istaknuo kako je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine jedan od najvećih protivnika preustroja i racionalizacije Federacije BiH, čak i unatoč činjenici da ukidanje županija ne podupire ni jedna značajnija hrvatska politička stranka u BiH, piše Večernji list BiH.

I dok gradonačelnik Imamović tom inicijativom želi uređivati odnose u Federaciji BiH, dotle su u njegovoj Tuzli građanima zanemarena osnovna ljudska prava zajamčena Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o načelima lokalne samouprave FBiH. Tako je Tuzla danas jedini grad u FBiH u kojem tijela mjesne zajednice imenuju vijećnici iz redova političkih stranaka, a ne građani sukladno demokratskim načelima, na što upozorava predsjednik tamošnjeg HDZ-a BiH Ivica Kovačević.

Uskoro opširnije…/HMS/