Published On: Mon, Jun 10th, 2019

Gradonačelnica Supetra osudila napad na sezonske radnike

Dvadesetak nasilnika je u Supetru pretuklo pet sezonskih radnika od kojih je bila i jedna djevojka. Pretučeni su se vraćali iz noćnog izlaska kada ih je grupa nasilnika zaskočila i pretukla, javljaVečernji list.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je petorka napadnuta jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti. Iz splitske policije se doznaje kako su svih petoro napadnutih državljani Republike Hrvatske. Dvoje od njih su srpske nacionalnosti, a ostali su Hrvati.

Neki mediji navode i kako su napadači vikali “Tko je od vas Srbin?”, a kako napadnuti nisu odgovarali, napadači su ih počeli udarati i cipelariti. U incident se, doznaje Hina, umiješao mjesni taksist pomažući napadnutima, nakon čega je napad prestao. Dvoje osumnjičenih za napad je privedeno.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na sezonske radnike. Na svojoj je Facebook stranici navela je da grad uskraćuje korištenje svih sportskih terena u svom vlasništvu jer ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Sumnja se naime da su napadači bili pripadnici Torcide.

Oglasili su se i supetarski vatrogasci, objavivši na Facebooku da je jedan od napadnutih i njihov član, a da se napad dogodio u nedjelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup.

Policija je u nedjelju uhitila dvije osobe (22 i 19 godina) zbog sumnje da su u nedjelju jutarnjim satima u Supetru na Braču sudjelovali u napadu na skupinu od pet mlađih osoba koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Kako se navodi u policijskom izvješću, oko 4 sata u noći sa subote na nedjelju zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba.

Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba ( 26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka te jednog 22-godišnjaka) koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Ubrzo nakon toga u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu te ozlijedio 26-godišnjaka. S obzirom na to da je taj 22-godišnjak bio u alkoholiziranom stanju smješten je u posebnu prostoriju na triježnjenje. U nedjelju oko 10 sati u Splitu je uhićen i 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u tom događaju.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri je predan pritvorskom nadzorniku.

Osim kaznene prijave, protiv njega kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su optužni prijedlozi  zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju diskriminacije. Istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja, zaključuje se u priopćenju policije.