GRADI SE PUNOM PAROM Pogledajte impresivne stupove pelješkog giganta, neki su viši od nebodera

I dok ovih dana mnoge tvrtke u Hrvatskoj ne rade ili rade sa smanjenim kapacitetima, na najvećem gradilištu u Hrvatskoj, Pelješkom mostu, radi se punom parom

Na gradilištu nema oboljelih od koronavirusa – ponajprije zbog stroge kontrole ulaska na gradilište. Zaustavljanje na ulaznim vratima – mjerenje temperature. Koronavirus ne može baš lako na gradilište Pelješkog mosta, prenosi  HRT

Kinezi paze na svaki detalj. Nakon što provjere imate li tjelesnu temperaturu, rukavice i maske – puštaju na gradilište.

‘Nemamo niti jednog bolesnog radnika na bilo kojem od tri gradilišta, dakle nema potrebe za bilo kakvim mjerama zaustavljanja radova, karantena i sličnih stvari’, rekao je nadzorni inženjer Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta Jeroslav Šegedin.

tportal
Izvor: Screenshot / Autor: HRT

A radovi svakim danom napreduju. Počela se postavljati rasponska konstrukcija. Nakon toga, elementi će se spajati u cjelinu.

No spajanje bi moglo kasniti, jer za to specijalizirani varioci tek trebaju doći iz Kine. A za to vrijeme rade se stupovi u moru. Dva središnja već su prešla 50 metara – visina je to nebodera od 16 katova.