Published On: Sub, pro 6th, 2014

Građani osnivaju udrugu zbog “paučine” iz zrakoplova

Revoltirani što im nitko već godinama nije dao barem približan odgovor o čemu se konkretno radi, skupina građana iz BiH odlučila je službeno utemeljiti udrugu preko koje bi uz pomoć kolega iz susjednih država, Hrvatske, Srbije, ali i Europe i svijeta, pokušali natjerati vladine agencije da im konačno kažu kakvu to paučinastu tvar s velikih visina na tlo ispuštaju nepoznati zrakoplovi. Ideja za utemeljenje udruge potaknuta je nakon nedavnog “zaprašivanja” Hercegovine, dijela zapadne Bosne i okolice Sarajeva, nepoznatom paučinastom tvari koju su neovisni stručnjaci u svijetu nazvali “chemtrails”.

Cilj djelovanja buduće udruge, ističu njezini utemeljitelji, je koordinacija s kolegama iz regije i svijeta kako bi razotkrili ovaj misterij o kojem službene vlasti godinama šute, ili kažu kako je to normalna pojava koja se stvara kondenzacijom ispusnih plinova zrakoplova koja se događa na velikim visinama. Nakon Večernjakova teksta da se u više hercegovačkih mjesta pojavila paučinasta tvar ispuštena iz zrakoplova koju su prenijeli mediji iz regije, javila se skupina stručnjaka koji surađuju s hrvatskim internetskim časopisom ‘Znanstvena panorama’. Oni tvrde da je u Hrvatskoj zbog ove pojave na početku rata 1991. pokrenuta temeljita analiza.

Prema tadašnjim nalazima, paučinasta tvar je ispravno prikupljena i bila je sterilna. Prikupljena nesterilnim alatom, tvar je bila kontaminirana mikroorganizmima koji su česti i obitavaju na tim područjima, a to je obično bila E. Coli.

Patogene bakterije i virusi nisu otkriveni u prikupljenim materijalima, bili oni prikupljeni od stručnjaka ili ih je na analizu donio netko drugi. Analize potencijalno apsorbiranih kemikalija u materijalu izvedene su GC spektrometrom nakon ekstrakcije organskim otapalom. Ekstrakti nisu sadržavali male organske molekule. Posebna pozornost posvećena je kemijskom oružju i pesticidima, ali rezultat analize bio je negativan

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare