Građani Neuma ujedinjeni prosvjeduju protiv gradnje ceste kroz BiH

Zaštićeni koridor koji su nedavno dogovarali hrvatski ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić i kolega mu iz Bosne i Hercegovine Damir Hadžić nije se svidio građanima Neuma. Ujedinjeni predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života izrazili su nezadovoljstvo zbog gradnje autoceste koja bi prolazila iznad Neuma i tako umjesto pelješkog mosta povezala Hrvatsku. Oni tvrde da bi cesta podijelila grad na dva dijela.

– Naš prostor nećemo dati, pogotovo ne na ovakav način, kada se u Sarajevu i Zagrebu odlučuje o njemu a da pritom nas nitko ništa ne pita. To nas i najviše čudi jer je to neodgovorno ponašanje, posebno najviših tijela vlasti u BiH prema Neumu. Ne želimo da se našim prostorom trguje i tražimo od svih hrvatskih predstavnika u vlastima BiH da nas zaštite. Jesmo za cestu, jesmo za dogovor, ali ne na ovakav način, koji je ujedno najgori mogući način. Način ignoriranja i neuvažavanja. Dokad ovako? – stoji u priopćenju koje su uz načelnika općine i Općinsko vijeće potpisale brojne udruge iz Neuma.

– Nećemo čekati i gledati kako drugi gospodari našim područjem, našom imovinom i djedovinom. Cijenjena gospodo, ako vi nećete, onda ćemo se mi izboriti za svoje i uzeti stvari u svoje ruke – zajednička je poruka iz Neuma koji odavno nije bio složniji

more recommended stories