Published On: Sri, pro 23rd, 2020

Građani Bihaća ponovo pred Birom, na ulazu u grad pojačana policijska kontrola

Građani Bihaća i večeras su se okupili pred nedavno zatvorenim Prihvatnim centrom “Bira”, gdje prosvjeduju protiv povratka ilegalnih migranata i izbjeglica u ovaj migracijski centar u samom središtu grada.

Ponovili su da ne prosvjeduju protiv ljudi u nevolji, nego isključivo protiv njihovog smještanja u užoj gradskoj zoni, s obzirom na iskustva s narušenom sigurnosnom situacijom u prethodnom periodu kada je u ovom centru boravilo oko dvije tisuće ljudi.

”Jednostavno, ne želimo da središte grada ponovo bude pregaženo. Imamo loša iskustva i nastojat ćemo istrajati u očuvanju sigurnosti naše djece, kao i očuvanju odluka Gradskog vijeća Bihać i Skupštine Unsko-sanskog kantona”, rekao je jedan od okupljenih građana.

Video: Gdje sa 1.300 migranata?

Poslije današnjih nemilih događaja u prihvatnom kampu na lokalitetu Lipa, značajno je pojačana policijska kontrola na ulazu u grad Bihać.

Angažirana je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutarnjih poslova USK, javlja BHRT.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i kantonalni premijer Mustafa Ružnić ponovili su jasan stav protivljenja povratku ilegalnih migranata u Biru, ali i izrazili spremnost na suradnju i zajedničko djelovanje s nadležnim državnim institucijama, te pružanje svakog vida pomoći ljudima koji su ostali bez privremenog smještaja.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>