Published On: Pet, lip 7th, 2013

Građani BiH neće moći u Hrvatsku bez 100 EURA po danu!

Građani BiH neće moći u Hrvatsku bez 100 EURA po danu!

Ulazak i boravak u Hrvatskoj s najmanje 100 eura ‘u džepu’, što je zaDnevni Avaz potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova, najviše zabrinjava stanovnike Neuma i one koji tamo ljetuju ili rade. Načelnik općineŽivko Matuško za Dnevni avaz je izjavio kako ‘nema pojma na koji će način 1. srpnja utjecati na Neum i njegove stanovnike’. Još nije poznato kako se će tretirati građani koji će u Neumu ljetovati, a kroz Hrvatsku proći da biskratili put.

Građani će moći ući u susjednu državu i s važećim sredstvima bezgotovinskog plaćanja, objasnila je glasnogovornica MUP-a HrvatskeHelena Biočić. ‘Tu se ubrajaju putnički čekovi, čekovne knjižice, kreditne kartice. Može se dokazati posjedovanje sredstava za uzdržavanje i u konvertibilnim gotovinskim novčanim sredstvima’, rekla je Biočić za Avaz.

Kako bi u Hrvatsku mogli ući s najmanje 50 eura po danu, građani BiH trebat će imati dokaz o uplaćenom turističkom angažmanu ili ovjereno jamstveno pismo fizičke ili pravne osobe iz Hrvatske. Uvjetovani ulazak i boravak građana susjedne Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj među prvim je vidljivim promjenama koje donosi ulazak Hrvatske u EU.

 

dnevnik.hr