Published On: Čet, sij. 18th, 2018

Grabar-Kitarović u Derventi: BiH je Prva domovina hrvatskog naroda

DERVENTA – Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Derventu u sklopu službenog posjeta Bosni i Hercegovini.

Grabar Kitarović je ranije bez najave i u potpunoj diskreciji posjetila Ahmiće i Križančevo Selo. Prilikom posjete Derventi, predsjednica Hrvatske susrela se s predstavnicima HKD-a Napredak s kojima je razgovarala o položaju Hrvata u Republici Srpskoj.

Kazala je da je BiH Prva domovina hrvatskog naroda i poručila građanima da je druga domovina Hrvatska uz njih.

”Ovdje sam na poziv dopredsjednika Jerkovića, ali i zbog dubokih osobnih osjećaja. Podcrtavam brigu o Hrvatima u BiH, Prvoj domovini hrvatskog naroda. Ja sam uz vas, Hrvatska je uz vas. Napredak je simbol”, kazala je ona u Derventi.

Podsjetimo, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak završava službeni posjet Bosni i Hercegovini obilaskom nekoliko općina na području središnje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo.

Prvobitno planirani trodnevni posjet skraćen je za jedan dan pa je obilazak Tuzle, Dervente i Orašja otkazan, a razlozi za to isključivo su organizacijske prirode.

Iz krugova bliskih predsjednici doznaje se kako će taj dio sjeverne Bosne posjetiti u martu kada njen ured bude privremeno izmješten u Brodsko-posavsku županiju.

Zbog vremenskih uvjeta otkazan je i planirani obilazak franjevačkog samostana na Gučoj Gori kod Travnika pa će predsjednica posjetiti Novu Bilu, Vitez, Žepče i Usoru.

Službena posjeta hrvatske predsjednice BiH stavljena je u centar pažnje protekla dva dana te privukla pažnju mnogobrojnih medija, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj.

 

View image on Twitter

 

(NN/n1.info)

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer