Obitelj Dine Miškića, kapetana iz Šibenika koji je nestao s kolegama u havariji broda na Atlantiku, ne može se pomiriti s odlukom da se potraga prekine samo sedam dana nakon nesreće. Šokirani su jer sve splavi za spašavanje još nisu pronađene. I u sindikatu pomoraca smatraju da je potraga prekinuta prerano jer se na splavima […]

" />
Published On: Pon, lis 7th, 2019

Grabar-Kitarović pisala Macronu da se zauzme za ponovno otvaranje potrage za pomorcima nestalim u Atlantiku

Obitelj Dine Miškića, kapetana iz Šibenika koji je nestao s kolegama u havariji broda na Atlantiku, ne može se pomiriti s odlukom da se potraga prekine samo sedam dana nakon nesreće. Šokirani su jer sve splavi za spašavanje još nisu pronađene. I u sindikatu pomoraca smatraju da je potraga prekinuta prerano jer se na splavima može preživjeti dulje vrijeme, prenosi HRT.

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović zamolila je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom, objavili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica RH je zahvalila predsjedniku Macronu na naporima koje su francuske vlasti i nadležna tijela dosad poduzimali u ovome slučaju, navedeno je s Pantovčaka.

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman rekao je u nedjelju da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsjetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje potonuća broda Bourbon Rhodea.

“Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ”, rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske – Sesvete.

“Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo”, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.