Published On: Pon, ruj 5th, 2016

GRABAR- KITAROVIĆ: Ne prihvaćamo političke optužnice iz BiH

Hrvatski državni vrh poručio je na otvaranju novih prostorija Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) u Zagrebu da će zaštititi hrvatske branitelje od optužnica za tzv. zločinačko udruživanje iz Srbije, a prije svega BiH. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je da su pred vojnicima i časnicima “druge bitke”. 

“Pri tome ne mislim samo na sigurnosne ugroze, koje vidimo da izrastaju diljem europskog kontinenta, uz naše istočne i južne rubove, pri tome ne mislim samo na migrantsku krizu, koja sa sobom nosi svoje opasnosti i potrebu izgrađivanja sustava domovinske sigurnosti, već i na zaštitu vašeg dostojanstva, vaše slobode, zaštitu istine, u Srbiji, u BiH. Ta bitka protiv nepravedno podizanih optužnica za tzv. zločinačke, političke, udružene pokrete i slično”, poručila je Grabar-Kitarović.
Ona je, kako piše večerenji list, zajamčila generalima da će biti riješena “pitanja optužnica”.
“Ali u svemu tome ćemo braniti čast i dostojanstvo Domovinskog rata, od Chichaga i Washingtona, preko Zagreba, Sarajeva do Beograda i drugdje. To je naša dužnost i moralna obveza”, poručila je hrvatska predsjednica. /HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x